נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***מעשה בשוחט שנתגלגל בתיש*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***מעשה בשוחט שנתגלגל בתיש***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***מעשה בשוחט שנתגלגל בתיש***
הודעהפורסם: 31 אוגוסט 2008, 01:14 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 124 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

מעשה בשוחט שנתגלגל בתיש

יום אחד בערב שהיו לומדים, נכנס תיש גדול ופתח הדלת, ונתקרב לרב ושם פיו באזני הרב ודיבר עמו, והשיבו הרב, לך לשלום אנכי אעשה כדברך. וילך התיש. וכל החברים המה ראו כן תמהו. אמר הרב להרח"ו, קום ולך וקנה התיש הזה בכל מה שישאלו ממך והבא אותו אלי. אמר לו, אדוני מהיכן אני מכיר אותו. אמר לו, לך והבא אותו אלי. אמר לו, אדוני מהיכן אני מכיר אותו. אמר לו, לך והוא יכירך מי הוא. ויקם וילך חוץ לעיר לעדר הצאן. מיד רץ התיש ויבוא אליו ושם קרנו בחגורו.

בא הרועה והכה אותו להסירו מעליו, ולא יכול לו. אמר לו הרח"ו, למה אתה מכה בו, שאני רוצה לקנותו. ואז שחק הרועה ואמר לו, בעליו הוא עשיר גדול ואינו מוכר אותו. אמר לו אני אלך אצלו. וכן היה, והלך אליו וידבר עמו, ובעליו שאל ממנו חמישים תיישים, ונתן לו. ויבוא התיש אחריו.

והרב שלח אחר כל השוחטים שיבואו לפניו, ויבואו. אמר להם, השחיזו כל אחד סכינו, וכן עשו. ולקח הרב סכין אחד מהם, ובדקו כולם, וגם הרב.

ויאמר הרב לתיש, הפל עצמך לארץ ותאמר וידוי, וכן עשה. וראו כולם שהוא בוכה. וכשגמר אמר לו הרב, פשוט צוארך, ופשט. ביקשו לקשרו כמנהג, אמר הרב, אינו צריך, שכבר פשט צוארו מאליו, ואמר להרב סופינו שהוא ישחוט אותו, ונתן לו כוונות שיכוין בשחיטתו. וכן עשה.

וביקש לבדוק הריאה. אמר הרב, אינו צריך, שכך אמר לי התיש שהוא כשר מכושר מבפנים. ואז ציוה הרב שלא ישליכו ממנו שום דבר זולת דמו והרעי, ועורו יעבדו לשם ספר תורה ותפילין, וקרניו לשופרות, ויביאו כל הבשר לפניו.

וקרא לסופר ואמר לו שיכתוב כוונות, ושלח לכל תלמיד חכם שירצה חתיכת בשר שיאכל אותו בכוונות אלו. וכשגמר הדבר, שאלו החברים מה זה הדבר?
אמר להם, זה היה שוחט פלוני, ויום אחד הכריחוהו שישחוט במהרה, והסכין היה בה פגימה דקה מן הדקה ונעלמה ממנו, ויצא כשר, ונמצא שהאכיל נבלה לישראל. ובא ואמר לי שאתקן אותו שישחטוהו ויזהרו בסכין, שאם יתקלקל הסכין הוא חוזר לגלגולו. לכן תיקנתי אותו. ויחרדו כל החברים. ובלילה בא בחלום לרב ואמר לו, רוחך ינוח לעולם הבא כמו שהינחתני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***מעשה בשוחט שנתגלגל בתיש***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית