נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***מקשיים רק צומחים*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***מקשיים רק צומחים***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***מקשיים רק צומחים***
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2008, 17:40 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 6 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

[align=center][/align]מקשיים רק צומחים - סיפור

הבה ואספר לכם סיפור, אותו סיפר לי אבי בהיותי ילד קטן בכדי לעודדני, ועל מנת ללמדני שככל שאתמיד ואלחם – כך אתגבר, אתחזק, ואצליח בכל מעשי. מעשה זה היה עבורי כמגדלור אשר סייע לי לנווט את דרכי בין משברי החיים, ולהתמודד עם כל מיני מצבים קשים שעברתי. וכך היה המעשה: היה ילד קטן באחת הארצות, ולו סב זקן וחכם. יום אחד, כאשר ביקר הילד אצל סבו כהרגלו מפעם לפעם – ראהו והנה הוא אוחז בידו דבר מה, ומתבונן בו בשתיקה. ניגש הילד והתבונן גם הוא, אולם לא הצליח לזהות את הדבר. ''מה זה?'' הוא שאל את סבו, אשר השיב ואמר לו: ''זהו גולם. בתוך הגולם מסתתר פרפר יפה כנפיים, ובקרוב יתבקע הגולם – ומתוכו יגיח הפרפר הנהדר למראה''.

הבה ואספר לכם סיפור, אותו סיפר לי אבי בהיותי ילד קטן בכדי לעודדני, ועל מנת ללמדני שככל שאתמיד ואלחם – כך אתגבר, אתחזק, ואצליח בכל מעשי. מעשה זה היה עבורי כמגדלור אשר סייע לי לנווט את דרכי בין משברי החיים, ולהתמודד עם כל מיני מצבים קשים שעברתי. וכך היה המעשה:
היה ילד קטן באחת הארצות, ולו סב זקן וחכם. יום אחד, כאשר ביקר הילד אצל סבו כהרגלו מפעם לפעם – ראהו והנה הוא אוחז בידו דבר מה, ומתבונן בו בשתיקה. ניגש הילד והתבונן גם הוא, אולם לא הצליח לזהות את הדבר.
''מה זה?'' הוא שאל את סבו, אשר השיב ואמר לו: ''זהו גולם. בתוך הגולם מסתתר פרפר יפה כנפיים, ובקרוב יתבקע הגולם – ומתוכו יגיח הפרפר הנהדר למראה''.
''גולם?'' גלגל הילד בלשונו את המילה החדשה, ושאל בתקווה: ''סבא, אני יכול לקבל את ה'גולם' הזה?''. הסב הסכים, אולם לפני שנתן את הגולם לנכדו הנרגש – הוסיף עוד משפט אחד: ''אני נותן לך את הגולם הזה, אולם תנאי אחד יש לי: כאשר ינסה הפרפר לבקוע מתוך הגולם – אל תעזור לו!! הנח לו להכות בכנפיו בקליפה הקשה העוטפת אותו – עד אשר יבקע בכוחות עצמו!!''
הילד – אשר השתוקק לקבל את הגולם – הסכים כמובן לתנאי, והסב הניח את הגולם בעדינות על כף ידו הקטנה הפשוטה. הילד עטף
את הגולם בשתי ידיו, והלך לדרכו.
מאחור נותר הסב כשהוא מהורהר, שכן תוהה היה לדעת אם יצליח נכדו לעמוד בתנאי אשר התנו ביניהם – לבלתי סייע לפרפר בבקעו מתוך הגולם.
למחרת עם שחר, רץ הילד לבדוק את שלומו של הגולם 'שלו'. כך עשה גם ביום שלאחריו, וכן הלאה – עד שיום אחד זה קרה. בתוך הגולם ניכרה תנועה.
הגולם זע – והילד רטט מהתרגשות. הוא התבונן וראה איך אט אט נבקעת קליפתו הקשה של הגולם, הוא לא הסיר את מבטו אפילו לשניה, ואז הגיע הרגע: לעיניו המשתאות נגלה פרפר נהדר, כנפיו צחורות, ופסים צבעוניים יוצרים עליהן דוגמא מרהיבה.
הפרפר המסכן הכה בכנפיו העדינות בקליפה הקשה העוטפת אותו, מנסה לבקוע את הקליפה לגמרי – ולצאת חופשי לאויר העולם. הילד כה השתוקק לעזור לו – אך חזקה עליו הבטחתו לסבו שלא לעזור לפרפר בתהליך בקיעתו, ולפיכך הוא לא נקף אצבע – רק הביט בפרפר הצעיר בשעה שהלה חבט בכנפיו, הכה והשתולל, תוך שהוא מנסה להחלץ מתוך הקליפה.
לא קל היה לילד לשמור על הבטחתו לסבו. רחמיו נכמרו על הפרפר המסכן אשר איננו מצליח לפלס את דרכו אל העולם החיצון. הוא התגבר שעה, שעתיים ושלוש, אך לאחר ששעות של חיבוטי כנפים לא הועילו לפרפר הקטן, והוא טרם הצליח להחלץ לגמרי מהגולם – לא עמד הילד בנסיון, רחמיו גברו על נאמנותו לדיבורו, הוא הפר את
מצוות סבו החכם, שבר את קליפת הגולם לשני חצאים, והביט בשמחה ובסיפוק בפרפר המזנק החוצה אל אוויר העולם – חופשי לעוף כרצונו.
אולם שמחתו לא ארכה. אך פתח הפרפר במעופו – והנה צנח מטה מטה, נחבט באדמה – ודמם. הפרפר מת!!
שב הילד אל סבו, וכשדמעות בעיניו סיפר לו על הפרפר היפה שמת מיד לאחר שבקע מן הגולם. הסב – אשר היה חכם כאמור – הבין מיד את אשר ארע. הוא פנה אל נכדו, ואמר לו ספק שואל ספק קובע: ''אתה ניסית לעזור לו, ובקעת את הקליפה למענו! נכון?'', ''נכון.'' הודה הילד הקטן. ''הוא התאמץ כל כך, הוא היה נראה כל כך מסכן – אז עזרתי לו.''.
כעת הביט הסב בנכדו בעיניים חודרות – אשר אהבה ותוכחה שימשו בהם בערבוביא, ואמר לו: ''דע, כי כאשר פרפר בוקע מתוך גולם – הדרך היחידה בה יכול הוא לחזק את כנפיו החלשות היא: ע''י שיכה בהן כנגד הקליפה!! רק כך מתחזקות כנפיו – עד שהן מסוגלות להחזיקו באוויר, ולאפשר לו לעוף מבלי ליפול ארצה. כאשר עזרת לפרפר ובקעת את הקליפה למענו –מנעת ממנו בעצם את האפשרות לפתח את כנפיו, הן לא היו חזקות דיין, ולפיכך מיד כשהוא המריא אל על – צנח ומת!!''
זהו הסיפור, - אמר אבי –והמסר ברור: אם בשמים החליטו שלא לעזור לכם מעבר לעזרה אותה אתם מקבלים כיום – אות היא כי אתם חייבים להתמודד לבד!! וזוהי הדרך היחידה בה תוכלו להצליח ולגדול!! כי רק אלו שנלחמו והתמודדו – הצליחו!!

נערך ע"י אתושש :]

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

אם קיים מישהו בשמיים ששומר אותך ,לא קיים מישהו באדמה שישבור אותך ;)

הקב"ה אנחנו 3> אותך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 07 אוגוסט 2008, 21:56 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 126 אוהבים

איזה נכון!!!

תודהה מאמי :::)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אוגוסט 2008, 01:57 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 0 לייקים

כל הכבוד!

האתר שעושה בני אדם http://www.rabenu.co.il
http://www.youtube.com/watch?v=uu3qU00yM8E

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***מקשיים רק צומחים***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית