נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***תמימות בעבודת ה'*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***תמימות בעבודת ה'***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***תמימות בעבודת ה'***
הודעהפורסם: 11 יוני 2008, 17:15 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

תמימות בעבודת ה'

"תמים תהיה עם ה' אלוקיך"
הקב"ה אמר לאברהם אבינו עליו השלום "התהלך לפני והיה תמים" מה פשר הכוונה "תמים", "יעקב איש תם יושב אוהלים", "נח איש צדיק תמים היה בדורותיו". מה המעלה הגדולה בתמימות הזו, מה הכוונה תמים?
בפשטות היום יומית אנו יודעים שתמים הוא אדם שלא מבין, שאפשר לסדר אותו ולעבוד עליו והוא לא מרגיש. זו לא הכוונה של המילה תמים שנאמרה בתורה הקדושה. תמים פירושו שלם, תמים ז"א שלם עם אלוקיו, איך אפשר להיות שלם עם ה'? כשאדם מקבל את התורה כמו שהיא, בלי התחכמויות, מה שה' אומר הוא עושה. מה שכתוב הוא מבין לאשורו נכנע ומקבל. מאמין בדבר ה' באופן מוחלט בלי עוררין. מבטל את עצמו לרצון ה' יתברך וממלא בשלימות אחרי ציוויו בלי להכניס דעה עצמית, רצון עצמי, חכמה אישית.

אמונה שלימה ופשוטה כמו בן שמאמין באביו. אומנם צריך להיות חכם בתורה כדי להבין אותה כראוי, אבל צריך להיות תמים ז"א לכוין לשלימות שלה, לכוין לאמיתות שלה, לא לחפש פתחים, היתרים וקולות. ה' אמר זהו... אני מאמין בזה ומקבל את זה באופן מוחלט! ואין שום מילה להוסיף על זה. ה' רוצה? - אני מבטל את עצמי. לפעמים זה לא נח לי, זה קשה לי, זה מתנגד לרצונות שלי, אבל אם ה' אמר אני מתבטל ומבטל את כל רצונותיו אליו, זו תמימות אמיתית!
היצר הרע מפחד מתמימים כאלו, הוא לא מצליח להסיט אותם מרצון ה' כי הם ישרים בפנימיות ליבם ומחפשים תמיד את האמת, הישר והנכון בעיני אלוקים. לא מפתים אותם חידושי הזמן ותמורותיו.

אברהם אבינו עבר 10 נסיונות קשים ועמד בכולם. השטן ניסה להתלבש בצורות שונות כדי להפיל אותו ולהסיט אותו מהדרך, אבל הוא היה כ"כ תמים עם ה' כ"כ דבוק בה' ששום דבר לא יכל להזיז אותו מכך, האמונה שלו היתה שלימה ביותר. "ויאמין בה' ויחשבה לו לצדקה".

וכן יעקב אבינו שחייו רצופים בריחות רדיפות וסבל נשאר תמיד בתומתו, בשלימותו עם בוראו למרות ועם הכל. יעקב אבינו אנו רואים שמסכת חייו רצופה באנשים קשים שמנסים למנוע ממנו להגיע לתכלית הרצויה שהיא להקים את בית ישראל בשלימות - י"ב שבטי י-ה, אבל הוא תמיד דבוק לרצון ה' עד הסוף וזוכה לראות בסוף ימיו שאין פסול בזרעו.

איוב שאין יסורים גדולים מיסוריו דבק באלוקיו למרות הכל. אשתו רואה בסבלו ואומרת לו "עודך מחזיק בתומתך ברך אלוקים ומות". אשתו טוענת שבמצב שלו אי אפשר עוד להחזיק בה' ובאמונתו, ויש לו, חלילה, להתנער מהתמימות הזו והדביקות הזו. והוא עונה לה "כדבר אחת הנבלות תדברי גם את הטוב נקבל מאת האלוקים ואת הרע לא נקבל?". מאמין בה' בשלימות, מחזיק בתומתו בכל מצב.

תמימות הולכת יחד עם פשטות. כשאדם תמים עם ה' אז הוא עובד את ה' בפשטות בלי התחכמויות וויכוחים. יש לו אמונה פשוטה שלא זקוקה לשום הוכחות ולא ניתן לקרר אותה בשום אמצעי שבעולם! גם כשיש לאדם שמאמין בפשטות שאלות וספיקות זה לא כדי לחפש הקלות ופתחים, אלא כדי להבין, כדי לדעת את האמת, כדי לחתור לאמיתה של תורה ולהאמין בה' באופן יותר חזק, ז"א לחזק את מידת התמימות שלו יותר ויותר.

אין שאלה וספק שאין לו תירוץ בתורה הקדושה, אם אדם רוצה הוא מוצא. ואם הוא לא מוצא, הוא יודע שהבעיה היא אצלו כי התורה שלימה ותמימה בלי כל ספק. האדם הוא חסר שלימות "כי דבר ריק הוא מכם", אם אתם רואים שאתם לא מבינים ושהדבר ריק אז הבעיה היא בכם "מכם".

תמים לא זקוק לאותות ומופתים, לא זקוק לדעת נסתרות ועתידות, הוא רוצה רק למצות את עצמו בעבודת ה' בדביקות באמונה בו ובעשיית מצוותיו. ואלו הם הצדיקים והשלמים שראינו בהיסטוריה היהודית השורשית והמפורסמת שלנו שבשבילם קיים כל העולם כולו.
ה' מחריב את כל העולם אבל לא פוגע בנח בגלל צדקותו ותמימותו. אדם אחד, שווה בשבילו להמשיך את היקום ולכתוב פרשה שלימה שמלמד אותנו לנצח.

על זה נאמר "הנה עין ה' אל יראיו". זה כמו מצלמת וידאו שמצלמת שטחים גדולים וכמויות אדירות של אנשים אבל היא מתמקדת בגבורי הסיפור שהם המרכזיים בשבילם נערך כל הצילום, כך הצדיקים התמימים בשבילם מתקיים הכל ובורא עולם משגיח עליהם יותר מעל כל אדם אחר!

*הקדוש ברוך הוא אבא יקר שלי אני אוהבת אותך מאוד*

קשה לך, עובר ייסורים? גם זה לטובה
תנו חיוך – ישועת ה' כהרף עין
http://yes.levtov.net/yeshua

כמה פעמים שאלתם את עצמכם מי שם אותנו פה?!
מה התכלית?!
http://www.hakadosh.net

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 יוני 2008, 10:47 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 6 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

אחות ישר כוח!!!

תודה :::)

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

אם קיים מישהו בשמיים ששומר אותך ,לא קיים מישהו באדמה שישבור אותך ;)

הקב"ה אנחנו 3> אותך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***תמימות בעבודת ה'***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית