נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***דברי תורה לחג שבועות*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***דברי תורה לחג שבועות***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***דברי תורה לחג שבועות***
הודעהפורסם: 08 יוני 2008, 00:12 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 124 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

לעילוי נשמת חיים רפאל בר רחל ממן

"ויהי ביום כלות משה להקים את המשכן"

על אותו יום של הקמת המשכן ספרו חז"ל:
"...נכנס משה (למשכן) והיה שומע קול הדר,קול נאה,קול משובח. אמר משה: אשמעה מה ידבר האל ה' (תהילים,פ"ה,ט').
אמר לו הקב"ה: משה, שלום אני מדבר,אין בלבי על בני. שנאמר(בהמשך הפסוק בתהילים) "כי ידבר שלום אל עמו ואל חסידיו ואל ישובו לכסלה".
וכתוב אחריו (בפסוק הבא) "אך קרוב ליראיו ישעו לשכון כבוד בארצנו" -אימתי? ביום שהוקם המשכן!"

הדברים האלה שסיפרו חז"ל דורשים ברור והוצע לפרש כך: (על פי ספר אם הבנים שמחה)
הקמת בנין כל שהוא דורשת הרבה עמל והשקעה אבל עוד יותר מזה נחוצים מאמצים לקיים ולתפעל את אשר הוקם.על כן ביום שהוקם המשכן גילה הקב"ה למשה את סוד התמדת השכינה בישראל והשפעתה הטוב, שכן לשם כל נבנה המשכן ("ועשו לי משכן ושכנתי בתוכם")
וסוד זה הוא השלום.
כלומר שעם ישראל יצטרך לשמור על אותה האחדות שהושגה בבואם להר סיני ("ויחן" לשון יחיד) ולמרות שחלק מהעם הם פשוטים יותר ("עמו") וחלק חשובים יותר ("חסידיו") "אל ישובו לכסלה!"
(אל ישובו לטיפשותה) של המחלוקת והמריבות שאפיינה את כל שאר החניות שהיו עד חנייתם במדבר סיני (רש"י שם).

והוסיפו חז"ל להזהיר שאין גילויו של הקב"ה למשה נוגע רק למשכן הארעי במדבר, אלא הוא המפתח גם לעתיד להשכין את השכינה במשכן הגדול והקבוע שהוא ארצנו הקדושה ובמרכזה את ירושלים והמקדש.

לכן..לפי הנאמר פה, אני חושב לעניות דעתי שכדי להביא את השכינה שתשכון בעם ישראל שכמובן חשוב לכולנו, נראה לי שצריך כעת לפנות יותר לאחדות העם ופחות להסתגר בתוך עצמנו, עם כמה שכואב לנו וכמה שאנו צודקים.
עם ישראל זקוק לשכינה עכשיו, אנו שוקעים יותר ויותר בתוך "פני הדור כפני הכלב" כי אנו מתקרבים מאוד לגאולה השלמה, לכן דווקא עכשיו צריך לפעול להשכנת השכינה בעם.
אין צורך לעזוב את עניין ארץ ישראל חס וחלילה אך גם לפעול באותה נחישות לאיחוד העם ולקרבו לתורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***דברי תורה לחג שבועות***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית