נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***שאלות ותשובות-הלכות לשבת*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***שאלות ותשובות-הלכות לשבת***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***שאלות ותשובות-הלכות לשבת***
הודעהפורסם: 10 מרץ 2008, 23:28 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 126 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

כמה שאלות לגבי הלכות שבת :

1) האם מותר לשטוף כלים בשבת ?
2) האם מותר לנקות את שולחן השבת לאחר שסיימנו לאכול עליו ?
3)האם מותר להתקלח בשבת במים חמים שהתחממו מעצמם - מדוד השמש כמובן...
4) האם מותר לקלף בשבת פירות כמו: תפוז, קלמטינה, תפוח והאם מותר להשתמש בסכין לצורך החיתוך
5)האם מותר לחמם מים חמים בשבת במכשיר חשמלי למים מזוקקים -''תמי 4'' - ידוע לי שמים קרים מותר ללחוץ על הכפתור, אך לא ברור לי מדוע מים חמים אסור כי הרי בשני המקרים פעולת המכשיר מתבצעת...
6)האם מותר לסדר מיטה בשבת -כגון- להחזיר סדין שיצא ממקומו / לקפל את השמיכות כדי שיווצר מצב של סדר ?
7)האם מותר לקפל בגדים בשבת ולהחזירם למקומם ?
האם מותר לנתק מהחשמל מכשירים חשמליים שהוכנסו לטעינה עוד לפני כניסת שבת כמו:פלאפון/ פלטה ?
9) האפ מותר להתאפר בשבת - למרוח ליפסטיק, אבקות למינהם ? ואהם מותר להשתמש בבושם ?

תשובות :
שלום וברכה

1. מותר לשטוף כלים שעומדים להשתמש בהם בשבת, אך אם לא עתידים יותר להשתמש בהם בשבת, אסור להדיחם.

2. מותר לנקות את השולחן.

3. אסור להתקלח במים חמים בשבת, ואפי' התחמו מעצמם.

4. מותר לקלף את כל הפירות בשבת, ומותר לחתכם בסכין.

5. אסור להשתמש במיים החמים, כי מיד שאת מוציאה מים חמים נכנסים מים קרים המתבשלים מהמים החמים, שיש כבר במכשיר, ובישול בשבת אסור מהתורה.

במים קרים אין הדבר וודאי שהמכשיר יידלק, כי לא בכל פעם שמוציאים מים קרים עולה הטמפרטורה עד שהמכשיר נדלק מיד.

6. מותר לסדר את המיטות ולעשות סדר בבית.

7. קיפול שנעשה לצורך סידור הכבסים במקומם, והקיפול ללא מיתוח הדבר מותר. אם השאלה היא אחרת נא לשאול שוב.

8. אסור לנתק את המכשירים.

9. אסור להתאפר ומותר להשתמש בבושם בשבת, ולדעת הגר''ע יוסף מותר להשתמש בפודרה בשבת, שאינה נדבקת יפה בפנים, אך שאר אחרונים מחמירים בכך.

בברכה - בנימין שמואלי
מתוך:http://www.hidabroot.org/Site/FAQ-detile.asp?id=19217&Category=20&subID=15257&KEY=הלכות%20שבת

1-מדוע אסור לייצור מצב של הוצאת דם? מה המשמעות הרוחנית של עיניין זה?
2-האם מותר לאשה להתאפר? להתבשם?
3-אם רוצים לשתות תה, האם ניתן להשאיר את התיון בתוך הכוס בשביל לא לייצור מצב של ''סחיטה''?
4-האם צריכים להגיד ברכות השחר בשבת בבוקר?
תודה רבה ויישר כח

1. זהו איסור מהתורה של עשיית חבורה בשבת.

2. ביום חול ודאי שמותר. בשבת בישום על הגוף עצמו מותר אבל לא על בגדים. איפור זה בעיה ומותר רק אבקה. ישנם היום מוצרי איפור לערים וארבע שעות כך שניתן לשים מערב שבת וזה יחזיק עד מוצאי שבת.
3. צריך להכין דבר ראשון על ידי כלי שלישי שאינו מבשל. זאת אומרת המיחם זה כלי ראשון לשפוך לכוס זה כלי שני, ומשם לעוד כוס זה כלי שלישי ואז לשים את התיון. אין בעיה של סחיטה בכך.

5. בהחלט צריך לומר גם בשבת .
מתוך:http://www.hidabroot.org/Site/FAQ-detile.asp?id=11017&Category=5&subID=9023&KEY=הלכות%20שבת

כבוד הרב!!!
אדם שעשה עוונות במשך היום ואז בסוף היום בלילה כשכבר הולך לישון מיצטער על כך מה עליו לעשות כדי לתקן זאת?
האם מותר להיתקלח בשבת במים חמים?
האם מותר לנגב משהו רתוב בשבת?
האם מותר לבחור בגדים בשבת?

. להרהר בתשובה על חטאיו.
2. אם מצטער מהחום מותר בצונן כל גופו, אבל בחמים רק ידיו ורגליו. וגם זה רק מדוד שמש כמובן. תינוק או חולה מותר כל גופו בחמים מדוד שמש.
3.דבר רטוב שנשפך יקח בגד מלוכלך או סמרטוט ויניח על הרטיבות,וירים אותו אבל להזהר מאד לא לסחוט את הבגד או הסמרטוט.
4.אם זה בין קולבים אין בעיה. כאשר זה בגדים מונחים אחד על גבי השני יקח את הבגד שרוצה מתוך החבילה, אבל ירים את שאינו רוצה ואז יקח את שרוצה.

מתוך:http://www.hidabroot.org/Site/FAQ-detile.asp?id=10762&Category=5&subID=9023&KEY=הלכות%20שבת

אני חוזר בתשובה כשנה ברוך ד',אך יש כמה דברים שלא הבנתי והם סותרים כבייכול אחד את השני...ואני אתן דוגמאות...
1 אני מכבה את האור במקרר אבל כשפותחים את המקרר אומנם המנורה לא נדלקת,אך כעבור כמה ד'ק המקרר מתחיל לעבוד שוב כי הדלת פתוחה ונכנס אוויר חם...ואז הטרמוסטט נדלק ואיתו המקרר...
2 אותו סיטואציה כאשר נגיד אני בחדר והמזגן פועל(בשעון שבת),אך נגיד הוא מגיע לטמ' 20 ואז שאני פותח את דלת החדר ויש החלפת האווי חם בקר הוא שוב מתחיל לעבוד
איך זה מתיישב עם התורה ומה הפתרון לכך...
אודה לכם אם תענו לשאלתי

שלום

הדבר הרצוי ביותר זה, להקפיד לפתוח רק כשהמקרר דלוק. בזמן שהוא דלוק אין לך השפעה עליו על ידי הפתיחה. כנ''ל לגבי המזגן.

במקרה שיש צורך דחוף לפתוח כגון שמחכים אורחים לאוכל או לתינוק אז אפשר להקל בגלל שזה רק גורם לפעולה אחר כך ויש לסמוך ולהקל.

מתוך:http://www.hidabroot.org/Site/FAQ-detile.asp?id=11782&Category=16&subID=13053&KEY=הלכות%20שבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***שאלות ותשובות-הלכות לשבת***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית