נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

כוונת הלב בתפילה F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

כוונת הלב בתפילה

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כוונת הלב בתפילה
הודעהפורסם: 13 פברואר 2008, 15:26 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 126 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

כוונת הלב בתפילה

התפילה היא הדרך היחידה הטובה הקצרה והרצויה להתקרב לאבינו שבשמים ותפילה זאת מסירות נפש קודם נשאל את השאלה כיצד מתקרבים באופן פנימי לקב"ה? אדם שרוצה להתקרב לבורא עולם מבחינת קודשא ברוך הוא אורתיה וישראל חד היא, צריך להקריב את עצמו למען ה' במסירות נפש שנאמר "אדם כי יקריב מכם קורבן לה'" כלומר מי האדם וכיצד אדם יכול להקריב את עצמו אלא שהקרבה נמדדת שהאדם מבטל את רצונו לרצון ה' שנאמר בפרקי אבות עשה רצונו רצונך כדי שהקב"ה יעשה רצונך רצונו כיצד עושים זאת? כמו שנאמר "ואהבת את ה' אלוהך בכל לבבך בכל נפשך ובכל מאודך" כלומר אהבת ה' צריכה להיות במסירות נפש עד כדי למות על קידוש השם במקומות שחז"ל הוראו לנו כמובן "ובכל מאודך" זה בממונך, וכדי להגדיל תורה ולאדירה צריכים לתת צדקה לחזק יהודים זה ההקרבה האמיתית. נאמר בספר מכתב אליהו שכותב הרב אליהו אליעזר דסלר זצ"ל וכך הוא אומר: "מצאתי כתוב בשם הגר"א ז"ל בכל פעולה יש רצון קודם לה ויש היכולת למלאות את הרצון ההוא כלומר שהיכולת כלי לרצון להוציאו לפועל אמנם רצון השי"ת הוא שנקיים את מיצוותיו אך את היכולת שלו אינו מוציא לפועל כי אם ה' רוצה ביכולתו להכריחנו לקיים מצוות אלא שאז לא תהיה בחירה וזאת כפיייה והקב"ה טוב ודרך הטוב להטיב לכן הוא מסר לנו את הבחירה לבצע את יכולתו כלומר שנעשה את עצמנו מוכרחים לעשות כרצון בוראנו יתברך.

ועל זה נאמר עשה רצונו רצונך כדי שיהיה רצונך רצונו. ומכאן למדים שהקב"ה רוצה שנקריב את עצמנו אליו יתברך ומכאן לומדים כלל גדול אדם שלא מוכן להקריב את עצמו להקב"ה לא יכול להתקרב לבורא עולם ומי שמעוניין להתקרב להקב"ה צריך להקריב את עצמו אליו יתברך ואז הכל יהיה הדדי.

שעת תפילה זו שעת מלחמה וצריכים לעשות הכנה לתפילה ולכוון מילה במילה ולהתפלל על עם ישראל שיחזירו בתשובה שלמה ושיבוא משיח, להתפלל בדבקות בקדושה וכדי להגיע לדרגה זו צריך לשמור על מחשבות טהורות לשמור על העיניים ועל נחת רוח וענווה כי נאמר לענווים נתן חן. וכשמגיעים לתפילה בהכנעה אז זה נקרא קורבן אמיתי שמקריב רמ"ח אברים ושס"ה גידים בריכוז עצום. וצריך לשפוך שיח לאבינו שבשמים שיקדש אותנו מבחינת קדושים תהיו, לכן נאמר בתהילים "קרוב ה' לכל קרואיו לכל אשר יקראו לו באמת" וכדי לקרוא לו באמת צריך עבודה פנימי שנאמר: "ואהבת את ה' אלוהך בכל לבבך"... בשני היצרים יצר הטוב ויצר הרע כדי שהיצר הרע לא יפריע בתפילה צריכים הכנה לתפילה.

ההכנה לתפילה צריכה להתבצע מבחינת "אדם כי יקריב מכם קורבן לה'" כלומר ויתור על הנוחיות על הזמן על המנוחה על הכסף למען שמו יתברך כמו שנאמר "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ" כלומר קודם כל בונים שמים שזה רוחניות אח"כ ארץ וכך האדם קודם כל יקריב את זמנו לעניני שמים וחפצי שמים כמו תורה וגמילות חסדים ואח"כ לעניני ארץ כמו אכילה שנה ועבודה אם זה הכרחי. בגישה זו ניתן לגשת לתפילה שהיא הקורבן לבורא עולם, וזיכרו את הכלל שמי שלא מקריב לא יכול להתקרב אלא להיתרחק יותר מבורא עולם שהקשר הרבה יותר רחוק ורופף וכשם שאינו מבטל רצונו לרצונך גם הקב"ה לא יבטל רצונך לרצונו. לכן יהודים יקרים אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים, וצריכים להתפלל ולהתבודד בקריאת שמע על המיטה בהקרבה ולעשות חשבון נפש כמו בעל עסק שבסוף היום בודק את הכנסותיו מול הוצאותיו ומחפש מקום לשפר, כך גם עבודת התפילה צריכה לפעול לחפש עזרה ותושיה מבורא עולם לשפר את מעשיו ולקיים את מיצוותיו שהם רצון ה'.

מעשה שהיה באדמו"ר שכעס על תלמידיו שאיחרו לתפילה, ולא די בכך שאיחרו לתפילה התפללו מהר מן הרגיל, והמשיל להם משל למה הדבר דומה, לאברך שאשתו כל יום היתה מכינה לו מאכל פשוט ומשמעם פול עם עדשים, במשך שנים צהרים וערב פול עם עדשים. אותו אברך חשב בליבו מתי תשנה את המתקון המשעמם כי הוא רק רגיל לאוכל מגוון מבית אמא והשתדל לא להתלונן או לכעוס כדרך בני תורה. יום אחד אשתו איחרה לבוא והוא רעב אמר בליבו מה קרה שאיחרה להגיע ולהגיש לו את הארוחה אולי היא מכינה לי תבשיל חדש הבישול לקח יותר זמן ואני אכל מאוכל שונה מהרגיל. גומר בליבו והנה אשתו הגיעה וביקשה את סליחתו שהתעכבה והגישה לו פול עם עדשים, האברך לא יכול להתאפק כעס ואמר לא מספיק במשך שנים אני שותק שאת מכינה לי פול עם עדשים ועכשיו שאחרת חשבתי אולי לשם שינוי תפתיעי אותי ותגישי לי מעדן טוב אך גם אחרת וגם הגשת לי פול עם עדשים ע"כ.

הנימשל: לא מספיק שאנו בדורינו ישנה ירידת הורות וכח האמונה נחלשה, ותפילתנו תפילה בלי כוונה תפילת אינטרס שהיא מבחינת פול עם עדשים. תפילה משעממת וחסרת חיים ולא מספיק שהיא משעממת אנחנו אף פעם לא מצליחים להיתפלל לשם שינוי בכוונה ויראה מההתחלה ועד הסוף אמר האדמו"ר לתלמידיו אתם גם מאחרים לתפילה ולא מספיק שאתם מאחרים לפחות תכונו בתפילה שתהיה שונה מהרגיל ואתם מתפללים מבחינה פול עם עדשים, התלמידים התעצבו ולקחו את דברי רבם לתשומת ליבם והתבודדו בגן. עבר זקן באותו גן וראה אותם עצובים אמר להם למה אתם עצובים? סיפרו לו את מה שאמר להם רבם, אמר להם הזקן תאמרו לו לרבכם שהאברך לא היה צריך לכעוס למרות שהאישה איחרה ואם הוא אהב את אשתו כגוף אחד הוא היה מקבל אותה אך שהיא יכולה להיות וכך היא התשובה לכל המקטרגים על עם ישראל שעל כל עשרה איש מעם ישראל שורה שכינה.

ואם הקב"ה באמת אוהב את עמו אינו כועס עליהם בזמן שהם מתפללים במינין למרות שתפילתם מבחינת פול עם עדשים שנאמר "אל כביר לא ימאס", ועל כל עשרה בישראל שורה שכינה לכן חובה להתפלל במנין לפי שחשוב שתפילתו תיתקבל ברצון ואנוס רחמנא פטרא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

כוונת הלב בתפילה

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית