נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

*** נכשלתי עם בנות - תן לי דרך תשובה *** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 7 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

*** נכשלתי עם בנות - תן לי דרך תשובה ***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: *** נכשלתי עם בנות - תן לי דרך תשובה ***
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2006, 11:55 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד
שאלה מספר: 3388

שלום לכבוד הרב!
אני נגוע כבר שנים בחטא החמור של פגם הברית.
בעוונתי אף נכשלתי באיסור נגיעה, והגעתי למצבים אינטימיים עם מישהי שיצאתי איתה שלש שנים (ברוך ה’, לא הדרדרנו עד הסוף...).
אני מנסה זה זמן רב לצאת מהבוץ העמוק בו אני שקוע. ניסיתי הרבה תחבולות ודרכים שונות, היו הצלחות זמניות, אך תמיד נפלתי בסוף.
רציתי לשאול האם תהליך הגמילה מחטא זה יכול להיות הדרגתי, כמו בעישון, שלא מפסיקים בבת אחת אלא מפחיתים את המינון מעת לעת, זאת אומרת שאבנה לעצמי תכנית בה אני, לדוגמא, אשתדל מאוד שלא לחטוא עד שעה מסוימת בכל יום, ולאחר שעה זו, ארפה את המושכות, ואניח ליצרי לגבור.
במשך הזמן אוסיף עוד שעות "נקיות" עד שאפסיק לגמרי, בעזרת ה’.
או שאפשרות כזו לא באה בחשבון ואני מחוייב להמשיך להילחם בכל עת, ללא ויתורים לעצמי, למרות שבשיטה הזאת לא היתה לי הצלחה מרובה עד כה.
אם השיטה שהזכרתי אינה מותרת עפ"י ההלכה, אשמח לדעת על שיטות נוספות שאולי עוד לא ניסיתי.
דבר שמטריד אותי ביותר הינם הרהורים שחוזרים ועולים בראשי ומזכירים לי חטאים שעשיתי (עם אותה בחורה) ודברים אסורים שראיתי בעיתונים, באינטרנט וכו’. גם בתקופות היותר טובות, ההרהורים הללו אינם עוזבים אותי!
אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה רבה מכל הלב.

תשובה:

בס"ד

דתי של יום ראשון
יש שני תהליכי תשובה. יש תהליך הדרגתי ויש תהליך החלטי. בכל מקרה גם תהליך הדרגתי אינו זה שאתה מתאר בשאלתך. זה אינו נקרא הדרגתי. ההדרגתי הוא לקחת מצוה אחת וללכת איתה עד הסוף. למשל
לא להושיט את היד מתחת לחגורה כלל.
לא להסתכל באינטרנט כלל.
לא להרהר באיסור כלל.
הרעיון לא לחטוא עד שעה מסוימת ואחר כך לחטוא לא בריא לך ולא בריא כלל כיון שהוא משאיר אותנו עם החטא ואולי הורדת אותו בכמות ואולי לא. בודאי לא הורדת באיכות.

סור מרע - בבת אחת. עשה טוב - בשלבים
הדרך הטובה והקלה יותר היא להפסיק עם החטא כלל. ואת העליה הרוחנית לבצע שלב אחרי שלב. ואסביר את דברי. יש סור מרע ויש עשה טוב. כל דבר שקשור לביטול מציאות רעה או טובה – הוא מהיר. למשל להרוג אדם בין טוב ובין אם הוא רע לוקח דקה בקושי. אבל לגדל בן אדם לוקח שנים ארוכות. כך הוא כל תהליך של צמיחה לעומת תהליך של כילוי. ומכאן לענינך. לטפס במעלות הטוב לוקח זמן. כל יום התקדמות קטנה וכל יום עוד קצת ובסוף הטוב צומח ופורח ומביא פרי. אבל כילי הרע יכול לבוא באחת. האדם יכול להפסיק עישון סגריות ברגע אחד. וכד’.

הירהורי עבירה – קשים
ועוד דע לך כי חכמינו אמרו שהרהורי עבירה קשים מעבירה – והרהור במעשה שעשית הריהו כמו דיפודוף באינטרנט באתרי פרונוגרפיה קלוקלת. בשני המקרים אתה משוטט בתמונות לא צנועות ואין הבדל של ממש בניהם. אני לא אומר להקל באינטרנט אלא להבין את חומרת ההרהור בעבירה. ועוד אומר לך שיש דרך להמנע מהרהור עבירה. שיש שליטה לאדם על מחשבותיו. רק צריך התמדה והתמדה.

מרעיבו - שבע. משביעו - רעב
עוד אומר לך משהו נוסף הדרך שחכמינו לימדו אותנו לגבי היצר הרע "מרעיבו - שבע. משביעו – רעב. דהיינו ככל שתתן ליצר להיות רעב ולא לקבל את מבוקשו הוא נהיה יותר ויותר שבע ולא מבקש ממך להכנע לו עוד ועוד. אבל ככל שאתה נענה לו ומשביע את תאוותו – הוא מקבל עוד ועוד תאבון ורוצה שתתן לו עוד ועוד..
אגב. זה הפוך מאוכל. אם אתה רעב בבוקר קצת ולא תאכל בצהרים תהיה יותר רעב ובערב לגמרי רעב. ובודאי למחר ולמחרתיים. וביצר המין – הפוך. אם אתה רוצה להיות חזק ולהתגבר על היצר – ככל שתדחה אותו, הוא יהיה פחות ופחות רעב. עד שלא יהיה רעב כלל אבל אם תתן לו הוא יהיה יותר ויותר רעב ויותר ויותר יהיה לך קשה להתמודד איתו.

בהצלחה

ראה עוד

תשובה על שז"ל
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13800
על נגיעה ואינטרנט
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=11185

והעיקר העיקר העיקר בשליטה על מחשבות
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14246
http://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=1989

התשובה נענתה על ידי הרב שמואל אליהו

ברכה והצלחה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2006, 11:57 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 6 אוהבים

:P00

http://www.breslev.co.il/html/Audio/35a.mp3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2006, 15:43 
סופר נושם
סופר נושם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 5 אוהבים

פשששששששששש איזה חזק האחרון אם היצר

23.12.2006

נטלי חלום חיי אני מאוהב בך אושר שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2006, 16:06 
סופר נושם
סופר נושם

אשריךך! :P00

אָבִינֹוּ מֹורֵנֹוּ מֶלֶך מְלַכֵי הָמְלַכִים הילַה אֹוהַבִת אֹותְך! ! !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2006, 10:52 
נושם כבוד
נושם כבוד

pat:P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2007, 19:10 
נושם כבוד
נושם כבוד

yh:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אוקטובר 2007, 23:49 
נושם באימונים
נושם באימונים

לייקים: 0 לייקים

הירהורי עבירה – קשים
ועוד דע לך כי חכמינו אמרו שהרהורי עבירה קשים מעבירה – והרהור במעשה שעשית הריהו כמו דיפודוף באינטרנט באתרי פרונוגרפיה קלוקלת. בשני המקרים אתה משוטט בתמונות לא צנועות ואין הבדל של ממש בניהם. אני לא אומר להקל באינטרנט אלא להבין את חומרת ההרהור בעבירה. ועוד אומר לך שיש דרך להמנע מהרהור עבירה. שיש שליטה לאדם על מחשבותיו. רק צריך התמדה והתמדה.

אשריך אחי.......הרהור עבירה זה דבר באמת חמור משום שאתה מריץ תמונות ופנטזיות בשכל ששם נמצאת עיקר הנשמה. כאשר אתה מתחיל לדמיין וממשיך וממשיך אתה פוגם באולם האצילות שהוא העולם הכי גבוה.כאשר אתה עושה מעשה אתה פוגם פה בעולם העשיה ...שתיהם חמורים ביותר , אך בקשר למחשבה לא להיבהל ולהתייאש מזה..זה הרבה עבודה וברור ששמירת העיניים עוזרת מאוד וכמובן שלימוד תורה ושמירת המצוות. יש לציין שלא מדובר על מקרה שבו לאדם באות מחשבות והוא מנסה לדחות אותן ונלחם בהן , אלא שבן אדם מתחיל לדמיין ולשקוע במחשבה ונהנה ממנה ללא כל ניסיון להילחם בזה. בכל מקרה זה הרבה עבודה עצמית וכל אחד מסוגל להגיע לזה ואדם שמצליח להתגבר על זה הוא יהיה אדם שלם יותר וטהור יותר בהרבה. אז בעזרת ה' שכולנו נצליח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 7 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

*** נכשלתי עם בנות - תן לי דרך תשובה ***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית