נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***שבע יפול צדיק וקם*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***שבע יפול צדיק וקם***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***שבע יפול צדיק וקם***
הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 17:17 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

שבע יפול צדיק וקם:

"אל תשמחי אויבתי לי, כי נפלי קמתי, כי אשב בחושך ה' אור לי ".

איתא במדרש: "אילולא נפלתי לא קמתי ואילולא שישבתי בחושך לא היה ה' אור לי".

"שבע יפול צדיק וקם" דבר זה הוא דין ולא אמירה בעלמא. התחזקות האדם נובעת מירידות ועליות. אדם שאין לו ירידות סימן הוא כי אינו במצב של עליה. תפקידה של הירידה הוא לתת לאדם את הדחיפה לקום ולהתרומם כלפי מעלה.

חז"ל בתארם את כניסתם של אומות העולם לבית המקדש מספרים: כאשר ביקשו שונאים להיכנס להר הבית, אמרו, יכנס מבני ישראל תחילה. באו אל יוסף משיסא שהיה יהודי מומר, ואמרו לו: היכנס ומה שאתה מוציא שלך הוא. נכנס והוציא מנורה של זהב, אמרו לו אין דרכו של הדיוט להשתמש בזו, הכנס שנית ומה שאתה מוציא שלך הוא, ולא קיבל עליו, אמר: די לי שהכעסתי את בוראי פעם אחת.

יוסף משיסא, שהיה יושב בחשכת הגלות, כה עמוק היה החושך עד שלא הבין את אשר הבינו אותם שונאים כי אין זה פשוט כלל וכלל להיכנס למקום המקדש. לא כן כאשר האיר לו הקב"ה ונתן עליו מאודו של הבית הגדול הרי שמיד הכיר בגודל חטאו ולא הסכים לשוב, עד שהיו קוצצים את בשרו בשולחן נגרים והיה מצווח ואומר: אוי לי שהכעסתי את בוראי...

ימים אלו ימי הרחמים קודם יום הדין הגדול והנורא חייב כל איש מישראל לשמוע את הקול הקורא אליו "שובה ישראל עד ה' אלוקיך" שכן הקב"ה יושב ומצפה לתשובתם של צדיקים ואנו אין לנו אלא להתעורר ולקום ממקום נפילתנו שכן משם ודוקא משם הוא הדרך להתרומם ולזכות לשנה טובה ולסליחה ולכפרה

http://www.haravpinto.com/article.php?id=750

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 ספטמבר 2007, 17:32 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 12 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

תודה אחי

;-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***שבע יפול צדיק וקם***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית