נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

מתנה טובה F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מתנה טובה

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מתנה טובה
הודעהפורסם: 17 מרץ 2007, 19:43 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

...יש הרבה יהודים יראים ושלמים שאוהבים את הקב''ה. גם אלה שנוסעים בשבת אוהבים את הקב''ה וגם אלה שלא שומרים עדיין את כל המצוות, אוהבים את הקב''ה, מאמינים...אבל מה לעשות חלק מהם מסתפקים במועט בעצם זה שאוהבים את הקב''ה, אבל הקב''ה לא מסתפק, הקב''ה רוצה שהבנים שלו יהיו לדוגמא ולמופת וא''א לאהוב את הקב''ה מצד אחד ומצד שני לא לעשות את רצונו, ושבת זו המתנה הכי גדולה שנתן הקב''ה לעם ישראל...

מתוך הרצאה במקסיקו \ הרב אמנון יצחק

בס''ד

……כשאנחנו אומרים אבינו מלכנו צריך להבין מה אומרים; הוא גם אבינו והוא מרחם עלינו והוא גם מלכנו. ביד שלו החיים של כל הבריות, והקב''ה ברצונו מחיה וממית משפיל אף מרומם מה שצריך זה רק להתקרב לאבינו שבשמים וכמו שאני מבין פה במקסיקו יש הרבה יהודים יראים ושלמים שאוהבים את הקב''ה. גם אלה שנוסעים בשבת אוהבים את הקב''ה וגם אלה שלא שומרים עדיין את כל המצוות, אוהבים את הקב''ה, מאמינים. זה אחת מהקהילות החשובות ביותר שיש היום בעולם. אבל מה לעשות חלק מהם מסתפקים במועט בעצם זה שאוהבים את הקב''ה, אבל הקב''ה לא מסתפק, הקב''ה רוצה שהבנים שלו יהיו לדוגמא ולמופת וא''א לאהוב את הקב''ה מצד אחד ומצד שני לא לעשות את רצונו, ושבת זו המתנה הכי גדולה שנתן הקב''ה לעם ישראל.

הקב''ה ישתבח ויתעלה שמו, כתוב בגמרא, כשעלה משה למרום אמר למשה רבינו: משה מתנה גנוזה בבית גנזי ורצוני ליתנה לישראל, לך והודיעם. הקב''ה אומר יש לי מתנה גדולה מאד ואני שומר אותה בבית הגנזים שלי, הקב''ה יש לו עולמות לאין ספור ובתוך כל העולמות יש לו מקום ששמה גנוזים האוצרות הכי טובים שלו ויש לו מתנה טובה, ואני רוצה ליתנה לישראל לך והודיעם. שמי שנותן מתנה לחבירו צריך להודיעו.

פעם היה צדיק אחד שבדלת דפק לו עני, כשדפק לו העני בדלת הוא פתח וראה איך הוא לבוש והבין בדיוק למה הוא זקוק, אז הוא חיפש כסף ולא היה לו בכיס, חיפש בבית ולא מצא, אבל לא רצה להשיב את העני ריקם, הלך לבית הגנזים של אשתו, איפה שהיא שמה את כל התכשיטים, הוציא משם טבעת אחת, הלך לעני ונתן לו אמר לו קח, העני הלך שמח לדרכו. האשה חזרה מן השוק, הולכת לבית הגנזים לפשוט תכשיטים שלה והנה היא רואה שחסרה טבעת אז היא צועקת: גנבו את הטבעת, אז בעלה אומר לה, לא גנבו אני אגיד לך מה היה, היה פה עני ולא היה לי מה לתת, לא יכולתי להשיב אותו כך, אז לקחתי טבעת אחת ונתתי לו. אמרה לו: מה עשית? טבעת זו שווה 24 זהובים, איך נתת דבר כזה? אמר לה: 24 זהובים??

מיד לבש את המעיל ורץ אחרי העני. העני רואה שרודפים אחריו, מזהה את הבעל הבית הצדיק, התחיל לברוח, אולי הוא התחרט. הוא רץ והצדיק אחריו, והצדיק למרות שהיה מבוגר יותר ממנו השיגו בסוף מתנשף, אומר לו תשמע אני נתתי לך טבעת של אשתי אז הוא אומר אבל אתה נתת מתנה- מתנה זה לא חוזר. אמר לו, תשמע רגע, אבל נתתי לך מתנה שלא ידעתי מה הערך שלה. אמר אבל נתת גמרנו, אי-אפשר להחזיר. אמר לו: שמע מה אני רוצה ממך, המתנה הזאת, הטבעת הזאת שוה 24 זהובים, אל תמכור אותה בזול. למה? הוא ידע עני רעב, כרגע הבטן מקרקרת לא אכפת לו כמה שווה כמה שיתנו לו העיקר שהוא יאכל ארוחה טובה, אבל הוא יפסיד טבעת שיכולה לפרנס אותו הרבה שנים.

אותו דבר הקב''ה אומר למשה רבינו; משה, מתנה טובה יש לי בבית גנזי ושבת שמה רצוני ליתנה לישראל לך והודיעם את ערכה של השבת שלא ימכרו אותה בזול. ולצערנו הרב אנשים בשביל נסיעה ממקום למקום מוכנים להחליף את השבת ביום חול. אם אדם עבר עברות כמו דור אנוש שעבדו עבודה זרה שבעים שנה ושומר שבת כהלכתה מוחלים לו על 70 שנה של עוונות! זה הכח של שבת, ואנשים מבזבזים אותה בזול בשביל טיול פה טיול שם, עושים שטויות ומאבדים את העולם הזה והעולם הבא.

הרבה אנשים מבקשים ברכות, רוצים פרנסה, כתוב: 'לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה', 'ויברך ה' את יום השביעי ויקדש אותו' במה ברכו? במן, הקב''ה נותן שפע ופרנסה בזכות השבת, השבת הזאת מקדשת את כל ששת ימי המעשה. ואם חלילה מפסידים את השבת אומר ה'חפץ-חיים' זצוק''ל בהקדמה לחלק ג' על הלכות שבת שלו במשנה ברורה דבר מדהים, הוא אומר מצוה לפרסם זאת בכל מקום. תדעו לכם, הוא אומר כל מצוה ומצוה היא כנגד האברים בגוף. השבת היא כנגד הלב.

יש בן-אדם שיצטרך לקום בתחיית המתים, נגיד שהוא לא הניח תפילין ובסוף הוא צריך לקום בתחיית המתים הוא יקום בלי יד. לא הניח תפילין אז את האבר שלו חסר לו, אבל אפילו אם אדם יקיים כל המצוות ושבת לא קיים לא יקום לתחיית המתים, למה לא יקום? אפשר לקום ולעמוד בלי לב? בלי לב אי-אפשר, וכיון ששבת היא כנגד הלב, אדם שלא שומר שבת, רחמנא ליצלן, מאבד הכל! וידוע מה שכתוב שמי שמחלל שבת בפרהסיא זה כופר באלוקי השמים. למה? כתוב שאדם שובת מכל מלאכה, למה שובתים מכל מלאכה? - כי ביום הזה שבת ה' מכל מלאכתו אשר עשה, אז אנחנו מעידים ביום שבת שאנחנו שובתים ממלאכה. שהקב''ה ברא את העולם בששה ימים וביום השביעי הוא שבת, זה עדות. יהודי מעיד.

שואלים יהודי למה אתה לא הולך היום לעבודה? - כי ה' שבת, אני מעיד שבורא עולם ברא את העולם בששה ימים ובשביעי שבת. לכן אומרים: יום השישי ויכולו השמים והארץ וכל צבאם בעמידה בבית כנסת ובקידוש. למה? עדות. אנחנו מעידים שהקב''ה ברא את עולמו בששה ימים ובשביעי שבת ומי שלא שומר את השבת, רחמנא ליצלן, אפילו שהוא צדיק ירא שמים אוהב את הבריות אוהב את הקב''ה, מחלק צדקות, עושה כל דבר טוב, אין לו שבת, רחמנא ליצלן, לחיי העוה''ב זה בעיה. פה בעוה''ז עוד יכולים לכבד אותו כמה אנשים. אבל לחיי העוה''ב זה בעיה חמורה ביותר. לכן כל הקהל הקדוש הזה, שהם יהודים כשרים ויראים וחפצים בקיום התורה ומצוותיה צריכים לדעת הכח של השבת זה הכח של הקהילה היהודית. הכח של השבת מבדיל אותנו מאומות העולם, זאת השמירה הכי מעולה שיש ליהודי. יותר ממה שישראל שמרו שבת השבת שמרה עליהם. כח השבת גדול מאד לכן כל אחד צריך להחליט: אני יותר לא מחלל שבת ח''ו ולא עושה בזיונות להקב''ה.

אפילו אם אדם עושה בסתר וחונה שתי רחובות מהבית כנסת, להקב''ה יש בושה בפמליה של מעלה אצל המלאכים שהבן שלו מתגנב לבית הכנסת אחרי שהוא נסע והקב''ה מתבייש בזה. מי מצער אותו? אותו ילד טוב, אותו בן שהקב''ה העניק לו כל טובה וברכה.
תארו לכם שנשיא מקסיקו מחליט לבחור לו עשרה אנשים שיהיו הסגנים המשניים שלו. אתם יודעים מה זה? נשיא מקסיקו לא חסר לו כלום. שמעתי שזה האחרון קנה לו אי, אז נשיא מקסיקו אם יש לו כמה אנשים שהם הסגנים שלו הם מסודרים לכל החיים, נכון? מתאספים ארבעים מליון מקסיקנים במרכז העיר הוא יושב על במה והוא בוחר עכשיו עשרה, זה שהוא מצביע עליו ואומר לו אתה תעלה לפה, מאושר. כשהוא יוצא לכוון הבמה שמונים מליון עיניים תקועות לו בגב, אם הוא לא ימות מעין רעה עד הבמה הוא הכי מאושר שיש, ואז אומר הנשיא אתה הסגן שלי זה כבוד גדול נכון לא חסר לו כלום. אבל זה כאין וכאפס, נשיא מקסיקו בוחר סגן שלו כולם מבינים.

אבל הקב''ה מתוך שש מיליארד בעולם בחר בכל אחד מכם להיות הבן שלו, לא סגן נשיא, הבן שלו; ''בנים אתם לה' אלוקיכם''. אתם יודעים איך אתם צריכים ללכת שמחים ברחוב? בנים של הקב''ה! אבל לצערנו הרב אנחנו לא יודעים להעריך את המתנה. כתוב: ''אשר בחר בנו מכל העמים'' מה זה בחר? עם פינצטה, הוא הוציא אחד אחד. אחד אחד גם המחלל שבת וזה שעובר על כל העברות, גם אותו הקב''ה בחר. זה נשמה גדולה שאם היה עושה מה שצריך לעשות, אין לנו לדעת כמה השיעור שהנשמה הזאת היתה יכולה להגיע ולעשות.

אם אני לא הייתי מוציא את הספר (הלכות- קיצור שולחן ערוך) בסלון אצל ההורים יכול להיות שהייתי מסתובב עד היום עם קוקו בדיזינגוף. אבל לקחתי את הספר, גם זה לא מספיק, יכולתי לקרוא להתפעל ולומר יפה ולהחזיר אותו בחזרה, אם לא הייתי מחליט שאני קם ועושה מעשה ומחליט שאני חוזר לדרך הנכונה לא הייתי זוכה לכל מה שעשיתי עד היום. והייתי מגיע אחרי 120 שנה לשמים והיו אומרים לי מה שמך? הייתי אומר אמנון יצחק, מה עשיתי בחיים? אומר הייתי פה ושם, טיילתי, נסעתי, אכלתי, שתיתי. אומרים אתה יודע מה היית יכול להיות?- מה יכולתי להיות? ניצלתי את הכל עשיתי את הכל מה יכולתי להיות היו מראים לי את מקסיקו סיטי ואומרים תסתכל כמה יהודים היו באים לשמוע, כמה בקווינס כמה בפילדלפיה כמה בבוסטון כמה באילת כמה בת''א כמה בחיפה, בקרית שמונה, בכל העולם כולו מה הפסדת! יכולת להיות אמנון יצחק והיית בסה''כ אמנון יצחק, אתם מבינים? זה אותו אמנון יצחק רק אם אתה מנצל את כל הכוחות שנתן לך הקב''ה. אין פה אחד פחות מזה, אין פה אחד. תדעו לכם ר' זושא היה צדיק, אמר אני לא מפחד שהקב''ה ישאל אותי למה לא היית משה רבינו אני פוחד שהוא יגיד לי למה לא היית ר' זושא. כי ר' זושא יכול להיות הצדיק המפורסם שאנחנו מכירים וזה יכול להיות זוש'לה הכל תלוי אם אתה מנצל את החיים…

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 17 מרץ 2007, 22:59 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 11 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

תודה :)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

מתנה טובה

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית