נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

פרשת כי - תבוא וחודש אלול + זמני השבת F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

פרשת כי - תבוא וחודש אלול + זמני השבת

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פרשת כי - תבוא וחודש אלול + זמני השבת
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2013, 05:03 
מנהל פורום
מנהל פורום

לייקים: 21 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

השבת בע"ה נקרא את פרשת כי תבוא .

לקראת סוף הפרשה מופיעה פרשת "תוכחה" שבה מפורטות הקללות שיינתכו על עם ישראל אם לא ישמעו לה'.

בפשטות הקללות קשות אך עפ"י הכלל "אין הרע יורד מלמעלה" יש לומר שהקללות הם בעצם ברכות בוא נראה הכיצד!

בדברי חז"ל יש 2 ביטויים 1. "כל דעביד רחמנא - לטב עביד" (כל מה שעושה הקב"ה עושה לטובה) וה2. "גם זו לטובה"

1. האמרה הראשונה היא של רבי עקיבא , הגמרא מספרת שהלך רבי הקיבא בדרך והיה לו חמור (לרכיבה ) תרנגול (להעיר אותו לתיקון חצות)
ונר (ללמוד לאורו) . הוא הגיע לעיר ואנשי העיר לא נתנו לו מקום לישון באה , החליט ללכת ללון השדה .
בלילה טרך אריה את חמורו , חתול את התרנגול והרוח כיבתה את נר . אמר רבי עקיבא כל מה שהקב"ה עושה לטובה הוא.

בבוקר גילה שבלילה קבוצת שודדים התנפלו על העיר הבין רבי עקיבא שבזכות הדברים "הרעים" שקרו לו בעצם חייו ניצלו והוא ניצל מידי השודדים.

כי עם היה לן בעיר השודדים היו פוגעים בו , עם חמורו היה משמיע רעש השודדים היו מגיעים וכך נכון לגבי התרנגול ולגבי הנר עם היו רואים את אורו

היו מגיעים גם.

כאן בא לידי ביטוי היבט אחד של הטוב שטמון בתוך הרע. אומנם קרו לרבי עקיבא דברים רעים אך בסופו של דבר הכל היה לטובה, כלומר בסופו של דבר תצמח מכך טובה.

2. הסיפור השני אירע לנחום איש גמזו , חכמי ישראל שלחו אותו למסור למלך רומי מתנה - תיבה מלאה מרגליות . בדרך נגנבו ממנו המרגליות ומילאו את התיבה בעפר במקום (אותם שודדים). אך נחום אמר : גם זו לטובה. כשראה מלך רומי את העפר רצה לעניש אותו איזה מתנה זו עפר , אך הקב"ה שלח את אליהו הנביא בדמות אחד משריו של המלך ואמר לו : אולי זה העפר שאברהם אביהם ניצח בו את מלחמותיו?
מיד ניסה המלך את העפר וניצח במלחמה לאות תודה העניק המלך לנחום הון רב ושלחו בכבוד רב.

כאן הרע עצמו טמן בחובו טוב נפלא . לא זו בלבד שלא אירע לצדיק שום נזק ממשי , אלא ההפך הוא קיבל שלל רב מהמלך!

נחום איש גמזו היה רבו של רבי עקיבא , והוא מייצג דור שהיה קרוב לזמן בית המקדש ודורו של רבי עקיבא שייך לדור ימי הגלות.

בזמן בית המקדש ניתנה היכולת לראות את הטוב הצפון בכל דבר , גם במה שנראה רע , אולם בזמן הגלות איננו יכולים לראות זאת , אלא לראות את הטוב הצומח מתוך דבר רע.(שזה גם לא כולם)

אך בימים אלה שאנחנו בע"ה מתקרבים לגאולה נאחל לזכות לכך שהקב"ה יסיר את ההסתרים ונראה בעינינו את הטוב כמו שרע נחום איש גמזו.

דבר נוסף:

בפרשה מופיעים 2 פס' : "את ה' אמרת" ו "וה' האמירך"

שני הפס' קשורים לפירוש של חודש אלול "אני לדודי ודודי לי"

אחד מפירושי החסידות על "אני לדודי ודודי לי" זה שאדם צריך להוריד עצמו ולפעול על מנ ת להתקרב לקב"ה

שזה "אני לדודי" ואז הקב"ה "רואה" את ההשתדלות ועוזר לאותו אדם "ודודי לי"

כך גם בפרשה "את ה' אמרת" שזה "אני לדודי ואז מגיע התגובה של הקב"ה "וה' האמירך" - "ודודי לי"

כך נוצר חיבור של חודש האלול שזה ההתקרבות לקב"ה והדבקות בו

בע"ה שנזכה להתקרב לקב"ה וכך גם לזכות לכך שהקב"ה מתקרב עלינו ועוטף אותנו בכל טוב

נכתב :

לעילוי נשמת הלל רודיך

ולרפואת אליהו בן תמר

ולרפואת רומן בן אלה

ונצחיה בת שמחה

ומנשה בן כרימה

וכל שאר חולי עמו ישראל !

זמני השבת:

http://www.yeshiva.org.il/calendar/

אל תגיד לקב"ה כמה הצרות שלך גדולות , תגיד לצרות שלך כמה הקב"ה גדול!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פרשת כי - תבוא וחודש אלול + זמני השבת
הודעהפורסם: 23 אוגוסט 2013, 10:20 
מנכ"ל
מנכ"ל
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 8555 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

אשריך

תודה רבה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

פרשת כי - תבוא וחודש אלול + זמני השבת

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית