נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

כבוד אב ואם F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

כבוד אב ואם

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כבוד אב ואם
הודעהפורסם: 26 פברואר 2011, 19:02 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

הגאון רבי ברוך טולידנו זצ"ל משחר ילדותו נכרו בו מעלות רוחניות וצדקות שהבדילהו מנערים אחרים.הגאון הרב שלום משאש סיפר עליו שכאשר הם היו ילדים ורבי ברוך היה בן תשע שנים,חלה במחלה קשה,והיה בתפטל מכאבים,לפתע נכנס אביו ורבי ברוך פסק מיד את גניחותיו,כדי שאביו לא יחוש בסבלו ויצטער עליו.

מסופר עוד על הקובל רבי ישראל אבוחצירא זצ"ל ,הבבא סאלי" זיע"א שפעם באו אליו אם ובנה הבן סר וזועף,שערו מגודל פרא,לבושו צעקני ופרוע וניכר בו שהובא למורת רוחו.כאשר נכנסו אל הצדיק ,קרא הגבאי את בקשתה של האם:"אני אמו של הנער מבקשת,כי רבנו יברכנו וישפיע עליו לנהוג יתר כבוד באמו,לבל יכשל במצות כיבוד אב ואם.האם ובנה הביטו בצדיק,שלא אמר דבר,פני הביעו צער רב,והוא לוחש כאילו לעצמו:"אך לו היתה לי אמא,הרי על כתפיי הייתי נושאה רוקד מרב שימחה!"ודמעה התגלגלה במורד לחיו....

תמונה
תמונת הצדיק רבי ישראל אביחצירא (הבבא סאלי) זלה"ה

נרעש הבן ופנה לאמו:"סליחה אמא-מלמל-סליחה על כל מה שעוללתי לך.סליחה על הצער שהסבתי לך"נהרו פניו של הצדיק ,ואמר:סר עונך וחטאתיך תכופר.ישב הנער לידו,והצדיק סיפר:כשהיינו צעירים ,אני ואחי ר' דוד הי"ד,אבינו היה חולה מאוד ,ושימשנו אותו בכל יכולתינו.האבא היה גונח מאוד מכאביו ושאלנו אותו מדוע הוא גונח? הוא השיב:"עד לרגע זה יה לי יהלום זוהר,עתה הועם זהרו של היהלום"(הוא התכווין למעלתו של רבי דוד,ששאלו מדוע הוא גונח).כששמע רבי אחי את המילים הנוקבות ,גזר על עצמו גלות,ובמשך שנה הסתגר בבית הכנסת,ולמד בבדידות,כאילו היה מוחרם.בתום השנה ניגש הבן אל המושל העיר,שהיה ידיד המשפחה,וביקשו ברר אם אביו סלח לו על המשפט הנ"ל.אחרי שהוברר,כי אביו סלח לו על כך,שב הבן הביתה,ונפל לרגלי אביו,בתחנונים ובבכיות,על מנת שיסלח לו.

השתאו כולם לשמוע על הסיפור המרעיש,והרב שם ידו על ראש הנער ואמר:אם תבטיח להקפיד על בכבוד אמך,אברכך בכל הברכות הטובות,ומחדרו של הרב יצא נער אחר לחלוטין,וקיבל על עצמו לכבד את אמו כמצות התורה.

נאמר בתורה "כבד את אביך ואת אימך",והיא מצות עשה מן התורה לכבד אביו ואת אמו.וצריך ליזהר מאוד בכבוד אביו ואימו ובמוראם.

אמרו חכמים שלשה שותפים באדם,הקב"ה אביו ואמו,בזמן שאדם מכבד את אביו ואמו אומר הקב"ה מעלה אני כאילו דרתי בניהם וכבדוני.מלבד הכבודד שיעשה להם מאכילו משקהו מלביש ומנעיל מכניס ומוציא, צריך לירא מהם שנאמר "איש אמו ואביו תיראו" שמצווה לא לישב במקומו ולא ידבר במקומו ולא יסתור דבריו.בגמרא יבמות (ה:)תניא יכול כיבוד שבת דוחה שבת תלמוד לומר איש אביו אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו,כולכם חייבים בכבודי.אם יאמר לך חלל את השבת אל תשמע לו וכן בשאר מצוות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כבוד אב ואם
הודעהפורסם: 26 פברואר 2011, 21:49 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 3157 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: כבוד אב ואם
הודעהפורסם: 27 פברואר 2011, 07:59 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 928 אוהבים
פידבקים: 6 (100%)

בס"ד
תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

כבוד אב ואם

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית