נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

[מדר*ך]להתגונן בפני וירוסים F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מדריכים, טיפים וטריקים

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

[מדר*ך]להתגונן בפני וירוסים

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: [מדר*ך]להתגונן בפני וירוסים
הודעהפורסם: 23 יולי 2006, 18:58 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 10 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

מדריך להתגונן בפני וירוסים.

לאחרונה תפסו וירוסי המחשב כותרות בכמות מדהימה. אפילו בתחנות הרדיו האזוריות משדרים כתבות ודיונים על מה חדש בתחום. המצב הדרדר לכך בעיקר בעקבות סדרת וירוסי הדואר האלקטרוני המסוגלים להפיץ את עצמם באופן אוטומטי ולכן מגיעים רחוק מאוד ומהר - להבדיל מהוירוסים הותיקים יותר שתלויים באנשים חסרי אחריות כדי להיות מופצים.
הרבה מהעיתונאים שכותבים על הנושא אינם מבינים במחשבים וזורעים פאניקה רבה בציבור. רק כדי שתדעו - אני עוסק במחשבים מזה 16 שנה - הרבה לפני שהמציאו את הוירוסים ועד היום ­לא סבלתי מאף וירוס ומעולם לא איבדתי מידע בגלל וירוס...המסקנה - אפשר להתגונן בפני הוירוסים!

ובכן - הנה כיצד להתגונן:

כלל מס. 1 - השתמש באנטי וירוס!

תוכנות האנטי וירוס הנן האמצעי החשוב ביותר - לא רק לקנות אותן, אלא גם לעדכן אותן. במסגרת העבודה על האתר, אני מקבל המון שאלות מכאלה שמחפשים אנטי וירוס בחינם ומוכנים להקיף את העולם בשביל אחד כזה. התשובה היא כזאת: יש דבר כזה אנטי וירוס בחינם...אבל זה שווה לתחת!. אנטי וירוס מקצועי מתעדכן פעם בשבוע לפחות - וכזו רמה של עדכון מחייבת השקעה כספית אדירה שלא מאפשרת לתת כזה אנטי וירוס בחינם. אלו שכן מחולקים בחינם מתעדכנים לעיתים רחוקות ולכן אינם שווים הרבה.

אנטי וירוס מקצועי עולה מעט מאוד - בסביבות מאתיים ש"ח בלבד. לאחר שהשקעת ארבעת אלפים ש"ח במחשב - החיסכון הזה עלול להביא למכה אכזרית. תחשוב לרגע - אם וירוס מחסל לך את המידע בדיסק, תצטרך טכנאי מחשבים שיתקין לך מחדש את מערכת ההפעלה וכל התוכנות, תצטרך להוריד מחדש מהאינטרנט את כל התוכנות והדרייברים שבהן השתמשת, להתקין מחדש את כל המשחקים והתוכנות, להגדיר מחדש את החיבור לאינטרנט, דואר אלקטרוני, פקס, ICQ . תצטרך לשחזר את כל המועדפים (bookmarks) שלך. רק ההתקנה של חלונות תעלה לך לפחות 150 ש"ח!.

אנטי וירוסים שתוכל למצוא בארץ הם אינוקיולן של צ'יין, נורטון אנטי וירוס של סימנטק, אי-סייף של אלאדין ואת האנטי וירוס של חברת מקפי. כל אחד מהם מזהה כ - 20,000 וירוסים ומתעדכן לעיתים קרובות. אני אישית ממליץ על זה של נורטון עקב ריבוי האפשרויות וההגדרות שלו, התאמתו למגוון אדיר של מערכות הפעלה (החל משרתים ועד מחשבי מקינטוש) והיותו מעודכן לפחות פעם בשבוע.

כלל מס. 2 - עדכן את האנטי וירוס שלך.

גם אם "השגת" אנטי וירוס בחינם מאחיך או מחברים, אתה עדיין לא בתחום הבטוח!. וירוסים חדשים יוצאים כל יום ואם לא תעדכן את האנטי וירוס שלך כל שבוע, תהיה בסכנה בדיוק כאילו שאין לך אנטי וירוס בכלל!. יש אנטי וירוסים שיותר קל לעדכן, כמו זה של נורטון, ויש כאלה שיותר קשים ודורשים יותר מאמץ...השקע את המאמץ!. רוב האנטי וירוסים מאפשרים עדכון בחינם למשך שנה לפחות, וכפי שאמרתי, הקל מכולם לעדכון הוא נורטון - תוכנה מיוחדת שאותה מפעילים פעם בשבוע מתחברת לאתר האינטרנט של החברה ומתעדכנת באופן אוטומטי ללא התערבות המשתמש - קל ונוח!

כלל מס. 3 - נהג בזהירות.

מכיוון שוירוסים חדשים יוצאים לעולם כל יום, אתה תמיד באיזושהי סכנה!. אל תסמוך על אף אחד ועל אף תוכנה!. אם קיבלת תקליטור, תקליטון או אפילו שם של אתר אינטרנט בו יש המון תוכנות - אל תהיה בטוח שהכל בסדר אלא אם האנטי וירוס שלך אמר לך שהכל בסדר.

כלל מס. 4 - הזהר במיוחד מדואר אלקטרוני.

הרבה וירוסים מופצים בדואר אלקטרוני. חלקם באופן אוטומטי, כמו וירוס IloveYouאו וירוס Melissaהמוכרים, וחלקם באופן ידני על ידי אנשים שלא שמו לב שהם נדבקו בוירוס. הנה מספר עקרונות:

1)קבצים שהסיומת שלהם comאו VBSהנם המסוכנים ביותר!. אותם אסור לפתוח בשום מקרה!

2)קבצים שהסיומת שלהם EXE , BATאו SCRגם כן מסוכנים ביותר.

3)קבצים שהסיומת שלהם היא DOC , XLS , DOT , XLT , PPTמסוכנים...אבל קצת פחות.

4)קבצים בסיומת JPG, GIF, BMP, MPEG, MPG, AVI, MOVאינם מסוכנים.

כלל מס. 5 - לא בטוח לגבי קובץ?, שים אותו בפריזר!

אני מחזיק בדיסק הקשיח שלי תיקיה מיוחדת עבור קבצים חשודים - זוהי תיקיית הפריזר. אם קיבלתי קובץ שהסיומת שלו "מסוכנת" (אפילו קצת), אני שם אותו בפריזר. הפריזר מניח שיש בקובץ וירוס, אבל הוא כל כך חדש שאף אחד ואף תוכנה לא מכירים אותו. אני שם את הקובץ בפריזר לחודש - לאחר מכן, אני בודק אותו שוב עם האנטי וירוס (שאותו עדכנתי במהלך החודש לפחות פעמיים-שלוש) ורק אם הוא נקי עדיין, אני פותח אותו. אמנם אפשרי שוירוס יעקוף אותי בכל זאת...אבל הסיכוי קלוש (אי אפשר לחיות לגמרי בלי סיכון...הדיסק הקשיח עלול גם כן לקרוס בלי וירוס...תמיד יש סיכוי...)

כלל מס. 6 - קיבלת קובץ שאתה בטוח שהוא בסדר גמור?...אל תפיץ אותו.

יכול להיות שמשהו ברח לך, טעית, פספסת ובכל זאת יש וירוס בקובץ שפתחת...לפחות אל תהיה

אחד מאלה שעזרו להפיץ אותו בעולם!. הדבר חשוב במיוחד אם אתה עובד בחברה שבה להרבה

עובדים יש דואר אלקטרוני!. כבר היו מקרים שבהם פיטרו עובדים שהפיצו דואר עם וירוס...אפילו שזה לא היה בידיעה!. קבצים מקבוצה 4 שציינתי קודם הם בטוחים כי לא ניתן לאחסן עליהם וירוס (נכון לעכשיו), ולכן תוכל להפיצם בחופשיות - אלו הם קבצי סרטים ותמונות.

כלל מס. 7 - גיבוי, גיבוי, גיבוי.

אמצעי גיבוי דורש השקעה של כ-1000 ש"ח, אך אם אתה מחזיק מידע חשוב על הדיסק, כמו למשל מסמכים של עבודה, חומר חשבונאי, תמונות חשובות או תוכנות יקרות, גיבוי עלול לחסוך הרבה כסף ודיכאון. חשוב גם להקפיד לבצע אותו באופן מסודר לפחות פעם בשבועיים...אחרת חוק מרפי יכסח לך את הצורה (החוק שאומר שדווקא כשהולך הדיסק לא גיבית כבר חודש). ואגב...אל תגבה על דיסקטים (הם אמינים כמו לרשום הודעות על חתיכות נייר טואלט), ואל תניח את הטלפון הסלולרי על קלטות הגיבוי שלך! (הוא עלול להרוס אותן עם הקרינה).

כלל מס. 8 - אל תיכנס לפאניקה!

גם אם אתה רואה הודעה על המסך או שמשהו אחר גורם לך לחשוב שיש לך וירוס - אל תיכנס לפאניקה!. קרו הרבה מקרים שאנשים חשבו שיש להם וירוס, כיבו את המחשב בבהלה וגרמו נזק מכני לדיסק הקשיח שלהם!. אם אתה חושב שיש וירוס...עצור...חכה...בחן את המצב. אם אתה עדיין חושב שיש לך וירוס, התקשר מיידית לטכנאי מחשבים ובקש עצה מקצועית! (***בטח אין לך טלפון של טכנאי מחשבים בארנק - נכון?. רע מאוד. באתר יש רשימת טכנאים מסודרת לפי אזור גיאוגרפי של הארץ. הדפס את הרשימה והחזק עותק ליד המחשב...שיהיה!). לפי עצת הטכנאי כבה את המחשב או השאר אותו דולק!. יש וירוסים שיגרמו יותר נזק אם נכבה את המחשב ויש כאלה שדווקא השארתו דולק מזיקה - ליתר ביטחון, התקשר לפחות לאדם אחד!.

כלל מס. 9 - אל תעשה מעשים אובדניים!.

הלך כל המידע? - אל תזרוק את המחשב מהחלון ואל תפרמט את הדיסק!. הרבה וירוסים גורמים

נזק לכאורה בלבד בצורה כזו שניתן לשחזר את רוב או אפילו את כל המידע. דוגמא קלאסית הוא וירוס צ'רנוביל(Cih)המוכר - וירוס זה גורם לך לחשוב שהמידע בדיסק הלך כולו אך טכנאי מחשבים רציני ידע להשתמש בתוכנה מיוחדת על מנת לתקן את הדיסק ולהחזירו לקדמותו - בקלות!. אם פירמטת את הדיסק בעצמך...הכל באמת הלך!....חבל.

כלל מס. 10 - נתקלת בוירוס? - דווח!

אם קיבלת וירוס מחבר - יתכן שהוא איננו מודע לכך שיש לו וירוס - דווח לו כדי שיתגונן. אם נתקלת בוירוס שהרס לך את החיים למרות שהאנטי וירוס שלך לא דיווח לך...זה יכול לקרות וזה דיכאון לא נורמלי (בגלל זה אני ממליץ על שיטת הפריזר - כלל מס. 5), אבל גם אם זה קרה לך, דווח ליצרן האנטי-וירוס שלך על המקרה. ככה תעזור לאחרים ואולי גם תזכה לגמול או פיצוי מיצרן האנטי וירוס (במיוחד אם זה וירוס מוכר או ותיק).

לסיכום, למרות הכל, אינני יכול להתחייב לאיש כי שמירה על כללים אלו תגן עליכם לכל החיים - כותבי הוירוסים הם אנשים אכזריים ויש להניח שהם ימצאו דרכים להיכנס בנו למרות כל הפטנטים. מה שכן - שמירה על כללים אלו תגן עליך בפני רוב הוירוסים, וכפי שאמרתי - אני מעולם לא סבלתי מנחת זרועו של וירוס...כי אני שומר על הכללים!.

תדעו ותהנו....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מדריכים, טיפים וטריקים

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

[מדר*ך]להתגונן בפני וירוסים

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית