נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

[Nדר*ך]שורת פקודה – טיפים למשתמש הביתי F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מדריכים, טיפים וטריקים

עמוד 1 מתוך 2 [ 21 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

[Nדר*ך]שורת פקודה – טיפים למשתמש הביתי

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: [Nדר*ך]שורת פקודה – טיפים למשתמש הביתי
הודעהפורסם: 14 פברואר 2006, 18:14 
נושם זהב
נושם זהב
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 118 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

שורת פקודה – טיפים למשתמש הביתי
גרסא 0.1

לפני הקריאה
למה לקרוא בכלל את המדריך הזה?
לינוקס מתקדמת במהירות, נקודה. דברים שלא יכולתי לעשות בעזרת הממשק הגרפי לפני שנה, היום נראים טריוויאליים. לדעתי משתמש ביתי יכול היום לתפעל את מכונת הדסקטופ שלו מבלי להתעסק כמעט עם שורת הפקודה. ככה זה לפחות במנדרייק הישן שעליו אני עובד (גרסא 9.2 עם כמה שדרוגים קטנים. גרסא 10.1 יצאה לפני מספר חודשים נכון לכתיבת שורות אלו).

אז למה בכלל, לקרוא את המדריך הזה?
לדעתי אחד היתרונות הגלומים בלינוקס הוא ממשק שורת הפקודה המפותח שלה. וויתור על שימוש בו מהווה, לדעתי ויתור על אחד היתרונות הגדולים ביותר שיש למערכת הזאת להציע למשתמש האינטליגנט והסקרן.

חישבו על פעולות תחזוקה, כגון:

אני רוצה לגבות את כל הקבצים ולכן עלי לדחוס אותם, לצרוב אותם ולתת את העותק לחבר שישמור אותו אצלו.
יש לי קבצים עם השמות:
file1 file10 file11 file2 file3 . . file9
אבל אני רוצה לסדר אותם בסדר עולה, כך:
file01 file02 file03 . . file09 file10 file11

פעולות אלה עלולות לגזול זמן רב בממשק גרפי מאידך בשורת פקודה הן יכולות להתבצע בשורה אחת.

אני משתמש בלינוקס כדסקטופ היחיד אצלי בבית ומשלם על כך מחיר מסויים. למשל, אני לא יכול לגלוש לאתרים של בנקים למשל. לינוקס לא מושלמת – בכלל לא. אבל, אחת הסיבות שאני נשאר איתה היא הכוח שניתן לי עם השימוש בשורת הפקודה.

למי מיועד מדריך זה?
למי שעושה את צעדיו הראשונים עם שורת הפקודה בלינוקס ורוצה ללמוד איך לבצע פעולות יום יומיות. סטודנטים שצריכים לתכנת בסביבת לינוקס וניתקלים בה פעם ראשונה: יתכן כי תמצאו בין הרעיונות כמה דברים נחמדים ושימושיים.

איך לקרוא את המדריך?
בניגוד למדריכים אחרים שסביר שקראתם בעבר, אני לא ממליץ לקרוא את המדריך הזה ברצף. לא כל מה שכתוב בו רלוונטי אליכם. המדריך מתחיל בנושאים קלים יותר ומסיים בנושאים כבדים יותר אבל הקצב לאו דווקא אחיד. במקומות רבים אני מפנה למדריכים אחרים ברשת, אין לי כל רצון להמציא את הגלגל מחדש – ניסיתי לוודא שרובם יהיו בעברית.

רובו של המדריך אופורטיבי כלומר ברמה של אני רוצה לעשות * ופתרון. לכן, אם אתם קוראים את המדריך בעזרת firefox. אני מזכיר לכם כי קיימת דרך קצרה ונוחה לחפש טקסט: הקישו על התו '/' ואחר כך על מחרוזת שאתם מחפשים. המופע הראשון של הטקסט יודגש. כדי לעבור למופע הבא, הקישו F3. אם הגעתם בצורה זו לקישור שאתם רוצים לפתוח בtab חדש הקישו ctrl+enter.

במקומות שראיתי לנכון הרחבתי מעט בנושאים תאורטיים, במיוחד אם לא מצאתי מדריך שמסביר זאת בצורה טובה בעברית.

bh:}

אור טובים מנהל ראשי - Admin

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מדריכים, טיפים וטריקים

עמוד 1 מתוך 2 [ 21 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

[Nדר*ך]שורת פקודה – טיפים למשתמש הביתי

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית