נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

זהב לנבחרת הג'ודו באליפות אירופה F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

זהב לנבחרת הג'ודו באליפות אירופה

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: זהב לנבחרת הג'ודו באליפות אירופה
הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2005, 10:35 
סופר נושם
סופר נושם

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

נבחרת ישראל בג'ודו, בהופעתה הראשונה בטורניר הפיינל-פור האירופי, חוזרת הביתה עם הישג ענק - מדליית זהב.

ההתרגשות בהונגריה הגיעה לשיאה כשאת ערב המשחקים היא סיימה עם הפודיום, כשהדלג מונף אל על וברקע מתנגנת התקווה.

אחרי ניצחון בחצי-הגמר על צרפת החזקה פגשה ישראל בגמר את הונגריה, שעלתה אחרי ניצחון 2:4 על רוסיה. גל יקותיאל (עד 60 ק"ג) פתח בניצחון, צביקה שפרן (עד 66 ק"ג) הפסיד, יואל רזבוזוב הפסיד בנקודות (הפרש קוקה) לאקוש בראון ההונגרי (אלוף אירופה ואלוף העולם).

אבישר שיינמן (עד 81 ק"ג) ואלון ששון (עד 90 ק"ג) החזירו את היתרון לנבחרת והעלו אותה ל-3:2. רוסטיק ליס הצעיר (עד 100 ק"ג) נוצח.

במצב זה, של שיוויון 3:3, עלה אנדריאן קורדון (100+), חבר סגל היהלום ובעל מדליית הארד מאליפות אירופה 2005, לקרב המכריע - הישראלי ניצח והבטיח את הזכייה באליפות אירופה לקבוצות.

בקרב על המקום השלישי ניצחה רוסיה את צרפת 3:4.

אדי קואז, יו"ר איגוד הג'ודו: "יום היסטורי לג'ודו הישראלי. החבר'ה ניצחו את הנבחרות הטובות באירופה. נראה שזלזלו בנו ולא נתנו לנו הרבה סיכוי. בהגרלה שנערכה ביום ששי כולם רצו לפגוש אותנו גם משום ששמעו שאריק זאבי לא מתחרה. הוכחנו שאנחנו הרבה יותר טובים ממה שהאירופאים חושבים עלינו וזכינו באליפות בזכות".

"זה הרגע המאושר בחיי" אמר רוזבוזוב, "אני גאה להיות הקפטן של הנבחרת הזו וגאה בעיקר בחבר'ה הצעירים. פעם ראשונה שאני לוקח מדליית זהב באליפות אירופה. לכל מי שזלזל הוכחנו שאנחנו מעצמת ג'ודו ללא עוררין. אנשים נתנו הכל, ירקנו דם על המזרון בשביל לנצח. התרגשתי לשמוע את התקוה ומקווה שהבאנו שמחה לעם ישראל. אני מקווה שיבינו שאנחנו הענף מס' 1 וישקיעו בג'ודו יותר, כי יש כאן פוטנציאל גדול".

אלון ששון, אלוף אירופה עד גיל 20 שזכה בשתי מדליות זהב בתוך חודש ורשם שני ניצחונות בפיינל פור: "התמודדתי מול יריבים מנוסים מצרפת ומהונגריה שאחד מהם הוא אלוף אירופה לשעבר, וניצחתי אותם. אני שמח שתרמתי למאמץ הקבוצתי. ההרגשה הפעם מדהימה ויותר משמחת מהזכייה האישית שלי באליפות אירופה משום שעשינו את זה כקבוצה. עשינו היסטוריה בג'ודו בישראל ואני גאה להיות חלק ממנה".

אבישר שיינמן שניצח את שני הקרבות שלו בפיינל פור: "הקרב בראשון מול רודריגז הצרפתי (5 בעולם) היה קשה מאוד. הייתי בפיגור מולו ונכנסתי לתרגיל נגד שהביא לאיפון. מול ההונגרי שלטתי בקרב ועליתי עם ביטחון. הניצחונות כאן נותנים לי הרבה בטחון ואני גאה להיות שותף להישג קבוצתי היסטורי וחסר תקדים של הג'ודו הישראלי".

רוסטיק ליס: "עבדתי קשה בשביל הרגע הזה, הורדתי 15 ק"ג בשביל להשתתף באליפות. קיבלתי בקרב ראשון את הומבר, אלוף אירופה הצרפתי והחזרתי לו על מה שהוא עשה לאריק ברוטרדם. בקרב השני התמודדתי בצורה שווה מול אלוף אירופה עד גיל 23 והפסדתי בנקודות. ההישג הזה נותן לי הרבה מוטיבציה להמשיך ולהצליח ברמה האישית".

קודם לכן: ניצחון מפתיע על צרפת

למרות פתיחה חלשה של המשקלים הנמוכים התעלתה הנבחרת ורשמה ניצחונות מרשימים על הג'ודוקאים של צרפת, שנחשבת לנבחרת החזקה באירופה בשנים האחרונות.

גל יקותיאל (משקל עד 60 ק"ג) פתח את התחרויות והפסיד בקרב צמוד ליריבו הצרפתי בהפרש של יוקו. אחריו עלה צביקה שפרן (עד 66 ק"ג) וסיים בתיקו.

הקרבות הבאים התנהלו בשליטה ישראלית והנבחרת רשמה 4 ניצחונות רצופים, כולם באיפונים, על יריבים מעולים.

את הניצחון הראשון רשם קפטן הנבחרת וסגן אלוף אירופה, יואל רזבוזוב, שניצח באיפון. אחריו עלו הג'ודוקאים הצעירים אבישר שיינמן (משקל עד 81 ק"ג), שניצח באיפון את הצרפתי אנטוני רודריגז, אחד הג'ודוקאים הטובים בעולם; אלון ששון (משקל עד 90 ק"ג) הצעיר בן ה-19, שזכה באליפות אירופה עד גיל 20 לפני חודש, ניצח גם הוא באיפון; ליס רוסטיק הצעיר בן ה-21 ניצח את אלוף אירופה הצרפתי הומבר, שזכה באליפות אירופה לפני מספר חודשים ברוטרדם כשניצח את אריק זאבי בגמר.

רוסטיק החל להתאמן לקראת הטורניר לפני מספר שבועות והשיל 10 קילוגרמים ממשקלו על מנת לרדת מקטגורית 100+ לקטגוריה של זאבי (משקל עד 100 ק"ג). אדריאן קורדון (משקל 100+) סיים עם הפסד לפייר רובין הצרפתי, אחד הג'ודוקאים הטובים בעולם.

אדי קואז, יו"ר איגוד הג'ודו, אמר: "זהו יום היסטורי לג'ודו הישראלי. עשינו הישג מדהים כאן מול הנבחרת הצרפתית שזכתה בגמר טורניר הפיינל-פור בשנה שעברה והגיעה לטורניר עם הנבחרת החזקה שלהם. הצעירים הוכיחו שיש על מי לסמוך".

אתר One

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

זהב לנבחרת הג'ודו באליפות אירופה

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית