נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

"תקציב הספורט בישראל שווה לזה של עיר באירופה. לא ראוי&q F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

"תקציב הספורט בישראל שווה לזה של עיר באירופה. לא ראוי&q

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: "תקציב הספורט בישראל שווה לזה של עיר באירופה. לא ראוי&q
הודעהפורסם: 24 אפריל 2007, 03:01 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

ראלב מג'אדלה סוגר חודש בלשכת שר הספורט. בראיון בלעדי לרגל יום העצמאות, הוא מגלה: "רוצה לשנות את התפיסה בארץ. ספורט זה לא רק אלימות במגרשים, זה מעניק גאווה, חינוך ואפשרות להיות במרכז העמים"

חודש עבר מאז נכנס רשמית ראלב מג'אדלה לתפקידו כשר לענייני מדע, טכנולוגיה, תרבות וספורט. מג'אדלה הוא השר המוסלמי הראשון בהיסטוריה של מדינת ישראל, ואולי גם הראשון אי פעם שבאמת חושק בתיק הספורט ולא מתייחס אליו כאל מעמסה. האם זה יביא לתוצאות בשטח? בינתיים השר הטרי שממעט לדבר עם התקשורת הישראלית התפנה להעניק ראיון חג מיוחד, חגיגי ובלעדי לאתר ספורט 5.

אם ציפיתם לחשיפת אידיאולוגיה מסודרת שתלווה את עבודתו של מג'אדלה, תיאלצו להמתין. בתור טקטיקה ראשונית, השר שב ומדגיש את מטרתו העיקרית: שינוי היחס מצד הממשלה לספורט בארץ. "המטרה שלי היא שממשלת ישראל תראה בספורט מרכיב חשוב בחיי החברה הישראלית", אומר מג'אדלה. "צריך לדאוג פה לספורט העממי, לספורט במקומות העבודה, לספורט הנכים ולספורט בפריפריה. חשוב שיהיה ספורט מלידה, מבית, מבית הספר".

"הספורט המקצועני הוא חשוב אבל כדי שתהיה לנו חברה בריאה גם בגוף וגם בראש, הגיע הזמן לחשוב על כל הדברים האלה. בעזרת גופי הספורט השונים, אני רוצה לקדם תהליך חדש שיביא לשינוי בתפיסת הספורט ע"י האזרחים. הרי ספורט זה לא רק כדורגל וקטטות אלימות במגרשים. ספורט זה גם ערכים וחינוך. ספורט זה בריאות, גאווה ואפשרות להיות במרכז העמים".

ש: כבר לא מעט פוליטיקאים מילאו את תפקיד שר הספורט בשנים האחרונות ואף אחד מהם לא הותיר חותם רציני.

"למה אתה אומר את זה? האם היה מבחן שבו מתן וילנאי או אופיר פינס נכשלו בו? אני לא הייתי קובע עובדות כאלה".

ש: עד כמה אתה קשור לתחום הספורט?

"אני עוסק בספורט כבר 30 שנה. פעם זה היה כספורטאי פעיל, שיחקתי כדורגל, כדורעף, טניס שולחן וגם קפיצה לגובה ושח-מט. מספיק, לא? אח"כ שימשתי כחבר בהנהלות ההתאחדות לכדורגל, התאחדות הספורט לפני שפורקה והועד האולימפי. היום אני רואה את הספורט ממשקפיים של ראייה ממלכתית ולאומית ואני חושב שמגיעה לספורט התייחסות טובה יותר".

ש: שר ספורט יכול בכלל להצליח במדינה כמו שלנו?

"למה לא? הפוטנציאל קיים, היכולת קיימת, חסרים רק התקציבים והממשלה היא שצריכה לתקצב יותר את הספורט. תקציב הספורט היום בישראל הוא כשל עיר בינונית באירופה. זה לא ראוי, לא לממשלת ישראל ולא לספורטאים. אם לא נדע להקציב את התקציבים המתאימים לספורט, ברור שלא נתקרב לרמה באירופה ונחטיא את המטרה. חשוב שמי שיעיין בתקציב המדינה, יראה תקציב ראוי לספורט".

ש: אתה כשר ספורט זכית לפחות בראש ממשלה שהוא חובב ספורט ידוע.

"זה חשוב מאוד שאהוד אולמרט מזוהה עם הספורט. אני בקשר אתו בענייני הספורט, כמו גם בעניינים האחרים בהם עוסק המשרד שלי".

ש: מה הציפיות שלך מאולימפיאדת בייג'ין המתקרבת?

"אני חושב שיש בשנים האחרונות שיפור בהתייחסות לאולימפיאדה ובהכנות אליה מצד הועד האולימפי. לשתי האולימפיאדות האחרונות ההכנות היו טובות ואני מקווה שלבייג'ין ההכנות יהיו טובות יותר וגם ההישגים יהיו גדולים יותר. אני מתכוון לסייע לועד האולימפי ולחזק אותו בכל דרך אבל צריך גם לזכור שהועד הוא מוסד נטול השפעה מצד הממשלה ככה שאני לא יכול ממש להתערב בהכנות".

ש: אנחנו זוכרים את לימור לבנת חוגגת עם גל פרידמן על הפודיום באתונה. גם אותך נראה באולימפיאדה?

"קשה להתנבא שנה מראש, אצלנו אף אחד לא יודע מה יהיה מחר. כולנו מקווים שתהיה לנו ממשלה יציבה שתמשיך לכהן עד תום תקופתה, לי אין ממשלה אחרת, וגם אין לי כרגע לו"ז לשנה הבאה".

ש: בוא נדבר על ההצלחה של בני סכנין. כאזרח ערבי, זה מרגש אותך?

"נכון שיש לסכנין חשיבות מיוחדת ובתור אזרח ערבי התרגשתי מההישגים האחרונים שלה אבל אני מתרגש מכל הישג ומכל הצלחה של הספורט הישראלי. התרגשתי גם כשגל פרידמן הביא לנו מדליה, אני מתרגש גם כשאריק זאבי מצליח באירופה וגם מההישגים של שחר פאר, כמו הניצחון שלה אתמול. סכנין היא בהחלט העיר הערבית המובילה היום בכדורגל ואני מחזיק לה אצבעות ומאחל לה הצלחה".

"לסיום, אני מאחל יום עצמאות שמח ומיטב הברכה לספורטאים הישראליים ולספורט כולו, ושולח את הערכתי לעבודה שעושים הספורטאים יום יום לטובת החברה הישראלית".

------------------
לך בית"ר נשבעתי אמונים!@!
בית"ר?!עם היית משחקת בשמיים הייתי מת כדי לראות אותך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

"תקציב הספורט בישראל שווה לזה של עיר באירופה. לא ראוי&q

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית