נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

לאוהדי חיפה ובית"ר ראיון עם עידן טל F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

לאוהדי חיפה ובית"ר ראיון עם עידן טל

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לאוהדי חיפה ובית"ר ראיון עם עידן טל
הודעהפורסם: 25 פברואר 2008, 20:57 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

קצת אחרי שכבש מול מכבי נתניה ונעל אולי את סיפור האליפות והרבה אחרי התקופה הלא טובה אלייה נקלע, התפנה עידן טל לראיון עם בית"ר.נט, בו הוא מספר על החיבור עם הקהל, ההתאקלמות אחרי החזרה מחו"ל, הצעירים של בית"ר ירושלים וגם השוני הגדול בין מכבי חיפה לבית"ר ירושלים-הקהל * ראיון עם מספר 11 הצהוב שחור

בקיץ האחרון הוא הגיע לבית"ר ירושלים עם המון רעש והבטחות. ההדחה מליגת האלופות ופתיחת העונה גרמו לעידן טל להבין שהוא הגיע לקבוצה אחרת לגמרי ממה שהוא היה רגיל לפני כן, קבוצה עם המון חום, אוהדים לא קלים והמון המון ציפיות.

מול מכבי נתניה הוא כבש את השער הראשון של בית"ר ירושלים ואולי נעץ את המסמר האחרון בריצה לאליפות נוספת, שנייה ברציפות. היום התפנה עידן טל לראיון בבית"ר.נט, בו הוא מספר על החיבור עם הקהל, השוני ממכבי חיפה והצעירים של הקבוצה.

"עוד לא זכיתי באליפות עם בית"ר ירושלים ככה שעדיין אי אפשר לעשות את ההשוואות למכבי חיפה", אומר עידן טל כשנשאל מה השוני בין בית"ר ירושלים למכבי חיפה, "אנחנו בדרך נכונה לזכות באליפות, במיוחד בשבוע האחרון שבו השגנו 3 ניצחונות חשובים מאוד מול היריבות שלנו לצמרת".

דווקא אחרי 3 אליפויות ברציפות עם מכבי חיפה, החליט עידן טל לחזור בקיץ האחרון לישראל ולא לצבע הירוק, אלא לעיר בה גדל- ירושלים, וליריבה העירונית של הפועל ירושלים בה גדל. טל יצא ל-2 קדנציות בחו"ל במהלך הקריירה שלו ולפני כחצי שנה החליט לחזור אולי באופן סופי לישראל ולסיים את הקריירה במדי בית"ר ירושלים. "החזרה לישראל הייתה לא קלה", מספר עידן טל, "לקח לי זמן להתאקלם. גם בקדנציה הראשונה כשחזרתי למכבי חיפה זה לא היה קל. זה הכל עניין בראש, זה לא פשוט לבוא לכאן אחרי קדנציה בחו"ל, יש הרבה שוני בסדר גודל של המועדונים, בארגון של סדר היום ובאימונים עצמם וכשאתה מגיע חזרה לארץ אתה צריך להתאקלם בחזרה וזה לא פשוט".

כשהוא נשאל על מכבי חיפה ומתבקש להשוות בין המועדונים, הוא מעדיף שלא לענות על השאלה, אך כן מוכן להתייחס להבדל אחד בין המועדונים- הקהל.
"בית"ר ירושלים שונה מאוד ממכבי חיפה", הוא מספר, "בעיקר שונה בקהל". טל נזכר ב-3 האליפויות שלקח בחיפה ומספר "במכבי חיפה היינו לוקחים אליפות וחצי אצטדיון היה ריק, לא הייתי מבין איך זה יכול לקרות. בבית"ר ירושלים הקהל שונה לחלוטין, הם באים בכמויות לכל מגרש בארץ, ולוקח חלק פעיל במשחק. היו לנו הרבה משחקים העונה שלאוהדים היה חלק ענק בניצחונות, כשאתה מקבל את התמיכה ביציעים ועוד בכמויות כאלה, זה נותן לך אנרגיות נוספות שעוזרות לך לנצח".

אחרי פתיחת עונה לא טובה, הוא חזר לעצמו בחודשים האחרונים, זכה להמון תמיכה מהקהל ואף זכה להרבה תשבוחות אחרי אין ספור ביקורות. בסוף כל משחק הוא זוכה להמון אהבה מהקהל, והחיבור הזה נראה לו טבעי לחלוטין.

"אני חושב שהקהל לא פראייר", הוא אומר ,"הוא רואה בדיוק מה שכולם רואים והם יודעים להעריך אנשים שרודפים ורצים גם אם לא הולך להם. בכל משחק אני נותן מעצמי את ה-100% ויש משחקים שבהם לא תמיד הולך, אבל גם במשחקים פחות טובים אני נותן את כל כולי והאוהדים רואים את זה".

"עונה טובה עובדת על אורך זמן", ממשיך טל בדבריו, "ולכן אני משאיר את פתיחת העונה מאחוריי. היו לי רגעים לא קלים, לא הייתי צריך להוכיח לאף אחד שום דבר, אלא רק לעצמי. ידעתי שאני לא מציג את היכולת שלי ועבדתי קשה בשביל לצאת מזה ולחזור לכושר. הקהל חיזק אותי מאוד וגם בצוות המקצועי ובקבוצה תמכו בי, עם עבודה קשה באימונים יצאתי מזה ואני נהנה מכל רגע שבו אני משחק במועדון הזה".

"לגבי מנהיגות, אני לא אוהב לדבר על זה, יותר מזה- אני לא חושב שלבית"ר יש מנהיג אחד. בחוליית הקישור צריך לכוון ולדבר והרבה כדורים עוברים דרכנו אבל אני לא רואה מנהיג אחד".

דווקא בקבוצה שמלאה בהמון כוכבים, סבור טל כי הנשק הגדול ביותר של בית"ר זהו המשחק הקבוצתי ולא היכולת האישית של הכוכבים. "אנחנו קבוצה קבוצתית מאוד ולא בנויה על יכולת אישית וטוב שכך, אם היינו בנוים על יכולת אישית זה היה יכול לפגוע בנו ששחקן מסוים היה תופס יום פחות טוב. יש לנו משחקים העונה שב-4 פסים היינו יוצאים להתקפה ורצים קדימה, זה נשק טוב מאוד שרק בקבוצה קבוצתית יכולה להשתמש בו".

בסוף העונה שעברה, העניק טל ראיון לכלי התקשורת בישראל עוד כשהיה באנגליה, בה טען שבית"ר ירושלים זכתה באליפות בלי סטייל. אוהדים רבים של בית"ר קטלו אותו מיד, וכעת כשהוא בצד הצהוב שחור, הוא בטוח שהעונה בית"ר תזכה באליפות וכן-עם סטייל.
"לא הייתי בבית"ר בעונה שעברה בשביל לדעת בדיוק מה הלך בבית"ר", הוא אומר, "אני כן יכול להתייחס לאיך שאנחנו משחקים עכשיו. קודם כל הכדורגל שלנו מאוד שמח ומהנה, תראה את 3 המשחקים האחרונים, היינו הראשונים שניצחנו בקריית שמונה ועשינו את זה בצורה הכי משכנעת עם שלושה שערים, במשחק מול חיפה למרות שניצחנו רק אחד אפס קטן, הגענו למספר מצבים ומה שהיה חשוב שידענו לנצח ברגע מכריע כל כך של העונה, המשחק מול מכבי נתניה היה טוב מאוד והראה את הכדורגל השמח שלנו, מול קבוצה לא קלה הגענו למצבים טובים, שימחנו את הקהל ובצדק אנחנו מובילים את הטבלה".
כשחקן וותיק, הוא גם יודע שאף פעם אי אפשר לרצות את כולם, במיוחד לא את התקשורת, "תמיד יהיו אנשים שיגידו שזאת אליפות בלי סטייל ושהקבוצות האחרות חלשות ולא אנחנו טובים, מי שמבין כדורגל יכול לראות שזה אנחנו שגורמים לקבוצות האחרות להיראות רע ולכן אם נזכה באליפות היא תהייה בסטייל".

מאז שהגיע טל לבית"ר ירושלים, הוא התחבר מאוד לשחקנים הצעירים בקבוצה ומשוחח איתם הרבה. בהיעדרו של איציק קורנפיין שהיה אבא רוחני של הרבה שחקנים, עושה רושם כי טל מנסה להשלים את החור הגדול שנוצר עם פרישתו של השוער.
"השחקנים הצעירים של בית"ר ירושלים מוכשרים מאוד ומה שמיוחד בהם בהשוואה לשחקנים צעירים אחרים, זה שהם מתקדמים ורוצים ללמוד", אומר עידן טל. "היום יש בבית"ר ירושלים חומר שחקנים מעולה עם שחקנים בעלי ניסיון שיכולים להעביר אותו לשחקנים הצעירים. שחקנים כמו עמית בן שושן, אבירם ברוכיאן וחן עזריאל יכולים להגיע רחוק והם נמצאים בבית"ר בזכות ולא בחסד.אנחנו מדברים הרבה, אני תורם להם מעט מהניסיון שלי וזה דבר טבעי ששחקנים צעירים צוברים ניסיון משחקנים וותיקים יותר. מה שחשוב זה שהם לא רק שחקנים טובים הם גם אנשים טובים ואם הם ימשיכו ככה הם יגיעו רחוק".

ומה חסר לבית"ר ירושלים בשביל להצליח באירופה?
"בשביל להצליח בעונה הבאה באירופה, אנחנו נצטרך לעשות חידוד או שניים בסגל אבל את זה אני משאיר לצוות המקצועי. אני חושב שאחרי המשחק מול קופנהגן הראנו שאנחנו יכולים להשתתף במפעל ליגת האלופות, היה ארגון יוצא מן הכלל, האווירה ביציעים הייתה פשוט מדהימה ואל תשכח, החיבור שאנחנו עוברים במהלך העונה הזאת, יכול לעזור לנו בהשתתפות בליגת האלופות. בסופו של דבר הצלחה באירופה תלויה הרבה בניסיון ואת זה לאט לאט אנחנו צוברים. בית"ר עוברת תהליך ושינוי שלא התחיל היום ועדיין ממשיך. יש שינוי מבחינה מקצועית וגם במתקן האימונים וכל מה שמסביב. המשאבים של ארקדי גיאדמק עזרו מאוד לבית"ר לפתח את המועדון והיום כשמשקיעים גם בבסיס כגון מחלקות הנוער ומתקני אימונים – הקבוצה רק מתקדמת".

ומה יש לו לומר לקהל לפני סיום?
"הקהל של בית"ר הוא קהל שמי שלא שיחק עבורו, לא מבין מה זה כדורגל. שיחקתי בכמה קבוצות בקריירה שלי, מה שיש כאן עם האוהדים זה דבר יוצא דופן. כשאני עולה לדשא ואני מקבל את התמיכה של האוהדים, אני מבין מה זאת אהבה ויותר מזה, אני יודע טוב מאוד שהמלחמה למענו שווה הכל. מה שחסר לי זה לחגוג עם האוהדים האלה תואר, בע"ה בסוף העונה גם זה יקרה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

לאוהדי חיפה ובית"ר ראיון עם עידן טל

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית