נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

הפועל תל אביב כדורסל - שוב מתפרקת F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ 9 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

הפועל תל אביב כדורסל - שוב מתפרקת

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הפועל תל אביב כדורסל - שוב מתפרקת
הודעהפורסם: 19 אפריל 2007, 15:45 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 49 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

מאליפות צלחות הפלסטיק ועד לליגה השלישית

השבוע נפל דבר בכדורסל הישראלי כשהפועל ת"א, פעם יריבתה הגדולה של מכבי, ירדה לארצית. מה היא היתה פעם, מה הסיבות לירידה ומה עם העתיד?

חלק מהאנשים יאמרו שהכתובת היתה על הקיר, חלק יסרבו להאמין, אבל השבוע נפל דבר בכדורסל הישראלי כשהפועל ת"א, הסגנית הנצחית של מכבי ת"א, נשרה לליגה השלישית.

המועדון הגדול לשעבר, בו עברו הרבה מאמנים גדולים ושחקנים בלתי נשכחים, נותר ללא הווה ועתיד ראויים, בדרך לסוף, שכנראה היה ידוע מראש.

קשה להצביע על תחילת המפולת שהביאה את הקבוצה מגדות הירקון לשפל שבו היא נמצאת היום, שלוש שנים בלבד אחרי שהיא ניצחה ב-25 הפרש את אלופת אירופה הגאה ממעבר לכביש באוסישקין המיתולוגי.

האוהדים יאמרו שסגירת האולם, שליווה את הקבוצה עשרות שנים, היה הסוף, אולם נראה שסגירת אוסישקין היה סמלי בלבד.

חבל שהירידה של הקבוצה לליגה השלישית נעשתה עם מאמן אלמוני ושחקנים צעירים, שספק אם ידעו את הדור של עמוס פרישמן, חיים זלוטיקמן, מייק לארגי ושאר החברים.

ראשית, אין ספק שלאוהדים המסורים של הפועל ת"א מגיע יותר. בירידת הליגה הראשונה של האדומים בסוף שנות ה-90, מאות מהם ליוו את הקבוצה לכל מקום, כולל למשחק המכריע בין בני הרצליה לגבעת שמואל שחרץ את גורל היריד'ה, למרות שהקבוצה בכלל לא שיחקה באותו ערב. גם בליגה השניה האוהדים לא נותרו אדישים וליוו את הקבוצה לאולמות בתי-ספר תיכונים ברחבי הארץ, רק בשביל לראות את הקבוצה שלהם חוזרת למקומה הטבעי.

עבור הקהל של הפועל ת"א יש אשם אחד ובלעדי במצב הקבוצה. בלי להחליט אם הם צודקים או טועים, לשאול אייזנברג לא ישכחו את העובדה שהוא זה שעמד בראש המערכת בשנים הקשות, כמו גם בשנים הטובות. אבל כמו תמיד, את התקופה הרעה הכי קל לזכור.

עם זאת, גסיסת הקבוצה החלה בחגיגות ה"אליפות לעניים" או ב"אליפות הצלחות". לכל מי שלא זוכר, מלבד מספר אנשי סוד, אף אחד לא ידע מה קברניטי הקבוצה מתכננים לאחר שהקבוצה תבטיח את הסגנות בליגה לפני שנתיים. השחקנים, שרבים מהם לא התאימו לרמות הגבוהות של הכדורסל בארץ, לבשו עליהם חולצות אליפות, גזרו רשתות וחגגו את אליפות הקבוצות העניות, כחלק מפרודיה על חוסר השוויוניות בכדורסל הישראלי.

עבור מכבי ת"א ואוהדיה, הדבר היה בדיחה, אבל עבור הפועל זה היה מן סמל גס שאמר: "מכאן אפשר רק לרדת", וכך גם היה. את סדרת הגמר מול מכבי ת"א סיימו האדומים בתבוסות בממוצע של כ-25 נקודות במשחק, אבל מה זה באמת משנה אם את האליפות האמיתית הם חגגו שבוע קודם?

בהיעדר ספונסר או רצון של הבעלים להשקיע או למכור את הקבוצה, נותרה הפועל ת"א קבוצה ללא משאבים, שלא הצליחה להעמיד תקציב מינימום של מיליון דולר בלבד ונאלצה להיפרד מהליגה הראשונה. אותה קבוצה, שעד לא מזמן שיחקה בחצי-גמר אירופי וניצחה את דינמו מוסקבה פתחה את לוח המשחקים וגילתה שבסיבוב הראשון היא תצא למשחקי חוץ בשהם ובבאר-שבע, במקום במלחה ובנוקיה.

ללא תקציב ראוי, חשבו במועדון שהשם 'הפועל ת"א' יחזיק מעמד עם שחקני נוער שינסו למנוע ממנו להתמוטט. אז כחלק ממדיניות ה"לא לבזבז על שחקנים ראויים" נותרה הקבוצה עם מאמן סימפטי ואלמוני בשם מני זולדן ושחקנים צעירים שרצו, עם הרבה נשמה, להיות אלה שיצילו את המועדון מקריסה. אולם לאחר מספר משחקים בליגה הלא מעניינת הזו גילו בקבוצה כי לב ונשמה לא מספיקים. מיותר לציין כי משכורות חודשיות היו בגדר המלצה בלבד והנה לכם מתכון לכישלון.

ויש כמובן את סימפטום אוסישקין. ראש עיריית תל-אביב החליט לפנות את האולם המיתולוגי מיושביו כדי לבנות עוד פארק בסמוך לירקון ובכך גירש את בעלת הבית לאולם המנוכר בשכונת יד אליהו, שם השכירות יותר גבוהה ובעל הבית לאו דווקא פותח את שעריו בכל פעם שהאורחת החדשה באה להתארח. אגב, פארק או גן שעשועים עדיין לא נראה באזור. כל מה שנותר מהאולם שידע ימים גדולים הוא ערימת אשפה וריח לא נעים, בעיקר בגלל שבעירייה, משום מה, לא מנקים. העיקר שאת הסלים ידעו להפיל ובלי הרבה סנטימנטים שלחו קבוצות ילדים ונשים לחפש אולם חדש ברחבי גוש דן.

אנשים רבים רוצים לעזור. אפילו מעוזיה סגל, שניצח מספר קרבות בקריירה שלו, הבין במהרה שזהו קרב אותו אי אפשר יהיה לנצח. לאחרונה מנסים אוהדים ושחקני עבר לגייס כסף בכדי להציל את מה שנותר מהאימפריה האדומה, אבל נדמה שככל שהם מתקרבים לגופה הסירחון רק גדל וגדל, עד שפשוט אין ברירה אלא לברוח.

גילוי נאות: אני אוהד הפועל ת"א וגאה לספר שבתור ילד גדלתי על אוסישקין של פעם, מגרש שעליו דרכו שחקנים ישראלים גדולים, כמו גם זרים בלתי נשכחים, וזה בהחלט כואב. למרות שחלק מאוהדי מכבי ת"א לא יסכימו, אין לי ספק שגם לאוהדים הכי פאנטיים משער 11 חבל שהפועל ת"א נראית כמו שהיא נראית. גם הם מתגעגעים לסדרת גמר עם משחק חמישי ומכריע בהיכל, כמו גם לקרבות אדומים בין הפועל ירושלים להפועל ת"א רק בכדי לקבל את הכבוד להיות הסגנית של הצהובים.

גם מי שיסכים וגם מי שלא, השבוע נפל דבר בכדורסל הישראלי. זה לא שהפועל ת"א ירדה ליגה לצורך התחמשות וחזרה לליגה הבכירה, אלא כנראה נקבע שגורלה של הקבוצה מאוסישקין יהיה דומה לזה של אימפריות נוספות כמו הפועל חיפה והפועל רמת-גן. עצוב שהסוף הזה היה ידוע מראש. חבל בעיקר על כל אותם ילדים שישמעו סיפורים מדורות קודמים, שפעם, כן פעם, היה כדורסל אמיתי בישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 אפריל 2007, 15:47 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

תמונה

זה התחיל מהתמונה הזאת והמשיך עד לירידה לליגה הארצית.
קבוצה כל כך מגעילה עם אוהדים מגעילים שמגיעים להם לסבול כל החיים.
ומפה זה מתחיל. כל הרע וכל הסבל שלהם.
מגיע להם. ואני מקווה מאוד שהם יישאר שמה כל החיים שלהם. בכלל אני מקווה ומתפלל שלא תהייה כזאת קבוצה בשם הבועל ת"א. זה מבייש תמדינה שלנו.

רעשי העצב והסבל שלהם זה רגעי האושר שלי!!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 אפריל 2007, 16:03 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים

עשית אותי מאושר!
מסכים איתך קבוצה מגעילה עם אוהדים מגעילים!

------------------
לך בית"ר נשבעתי אמונים!@!
בית"ר?!עם היית משחקת בשמיים הייתי מת כדי לראות אותך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 אפריל 2007, 16:10 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

מי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 אפריל 2007, 16:21 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

אל תשחק אותה לא יודע =)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 אפריל 2007, 21:58 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 2 אוהבים

נו מה חדש בזה? מי קורא לה בכלל קבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 אפריל 2007, 02:19 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

אפילו מכבי חיפה כדורסל יותר טובה מהם =)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 אפריל 2007, 03:03 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

כהנא צדק כתב:
אל תשחק אותה לא יודע =)

תזכיר לי מי אלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 אפריל 2007, 03:25 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

ערן.ב. כתב:
כהנא צדק כתב:
אל תשחק אותה לא יודע =)

תזכיר לי מי אלה?

הבועל "זרע רבין" תל אביב

חח אתה בא להסתלבט עליי 6 בבוקר
חח אני מתחפף לי למיטה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ 9 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

הפועל תל אביב כדורסל - שוב מתפרקת

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית