נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

~ ספיישל מתכוני מימונה ~ F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מתכונים ומאכלי עדות




עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

~ ספיישל מתכוני מימונה ~

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ~ ספיישל מתכוני מימונה ~
הודעהפורסם: 21 אפריל 2014, 14:57 
מנותק
מנכ"ל
מנכ"ל
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 30 יוני 2003, 12:43
הודעות: 92789
לייקים: 5541 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)



ספיישל מתכונים מרוקאים לכבוד המימונה
(ובכלל כשבא לכם מתוקקקקק)



מופלטה

המרכיבים:
1 ק"ג קמח מנופה
1 כפית מלח מחוקה
1 כפית סוכר גדושה
1.25 כפית שמרים יבשים

להגשה:
חמאה - לפי הטעם
דבש - לפי הטעם

אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים יחד (מקפידים שלא יווצר מגע ישיר של המלח עם השמרים) עם 3 כוסות מים פושרים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מניחים בצד במשך 20-30 דקות.
2.קורצים מתערובת הבצק עיגולים שווים בגודל הרצוי וממלאים קערית בשמן. טובלים כל תחתית של כדור בשמן, ומרדדים לצורת עלה על שיש משומן.
3.מניחים את עלה הבצק במחבת טפלון משומנת ומטגנים עד להזהבה. בינתיים, משטחים עלה נוסף על השיש.
4.הופכים את העלה המוזהב במחבת, ומניחים מעל את העלה החדש. הופכים וחוזרים על הפעולה עד להכנת מחצית מכמות העלים. חוזרים על הפעולה עם העלים שנותרו.
5.הגשה: מניחים מופלטה על צלחת הגשה, מורחים את חלקה העליון בחמאה ומזלפים מעל דבש. מגישים לצד תה עם נענע.

תמונה




עוגיות פזואלוס

המרכיבים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
7 ביצים
1/2 כפית אפיה
1/2 כפית סוכר
קורט מלח
1/2 כוס שמן
שמן לטיגון עמוק

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח. מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2.יוצקים לתערובת מים פושרים (עד 3/4 כוס) ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר.
3.פורסים סדין חלק על שולחן ארוך, מקמחים היטב ומרדדים עליו את הבצק עד לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים בעזרת גלגלת רצועות באורך 35-40 ס"מ וברוחב 7-8 ס"מ.
4.מחממים בסיר רחב שמן על חום בינוני. אוחזים את רצועות הבצק בין שיני מזלג, ומסובבים חצי סיבוב. טובלים בשמן ומטגנים, תוך כדי סיבוב איטי של המזלג עד להזהבה. מוציאים ומניחים על גבי נייר סופג לצינון.
5.הגשה: מניחים על צלחת הגשה ומפזרים אבקת סוכר. מגישים מייד.

תמונה






כדורי מרציפן קוקוס אדומים

מתכון שנוצר אצלי תוך כדי ניסוי וטעייה ובהשראת אצבעות המרציפן המסורתיות, שהפכו כאן למין ממתק אדום.

גיוון:
אפשר להוסיף לכדורים פירות יבשים קצוצים, להוסיף שקד במרכז כל כדור.

המרכיבים לכ-50 יחידות:
500 גרם מרציפן שקדים איכותי
1-1/2 גרם אבקת צבע מאכל אדום – לא חובה
100+100 גרם פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:
1.מערבבים את המרציפן עם אבקת הצבע האדום. מוסיפים 100 גרם קוקוס ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
2.מגלגלים לכדורים קטנים ומצפים בשארית כמות הקוקוס. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים בקערה גדולה או במנז'טים.

תמונה




מרנג קוקוס

מרנגים יפים וטעימים. רכים באופן מפתיע. השתמשתי פה בצבעי מאכל, אפשר גם לוותר עליהם אם רוצים – גם הגרסה הצחורה יפהפייה.

המרכיבים:
100+200 גרם סוכר
60 גרם מים
100 גרם חלבונים
100 גרם סוכר
300 גרם קוקוס
1+1 גרם אבקת צבעי מאכל בשני צבעים שונים – לא חובה

אופן ההכנה:
1.מרתיחים מים עם 200 גרם סוכר עד לקבלת סירופ סמיך.
2.במקביל, מקציפים חלבון ו-100 גרם חלבונים עד לקבלת קצף אוורירי. יוצקים את הסירופ לאט ובהדרגה לקצף, תוך הקצפה. מקפלים פנימה קוקוס לאחר שהתקבל קצף לבן ויציב.
3.מחלקים את הבלילה לשתי קערות, ומוסיפים לכל אחת צבע מאכל.
4.מזלפים את העוגיות במזלף (או שמניחים בכף רטובה) על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 15 דקות, עד שהמרנג זהוב אך העוגייה עדיין רכה. מגישים בתוך מנז'טים

תמונהתמונה






שבקייה

המרכיבים:
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 כף חומץ
1/2 כפית מלח
קמח לפי הצורך
שמן עמוק לטיגון
דבש לטבילה (אפשר גם סירופ סוכר)

אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את השמן, המים, החומץ והמלח, מערבבים ומתחילים להוסיף קמח עד לקבלת בצק נעים ביד (כמו פלסטלינה). מניחים בצד למנוחה של 20 דקות.
2. יוצרים מהבצק נקניקים באורך 35 ס"מ ועובי 5 ס"מ, ומניחים לנוח עוד 10 דקות.
3. חותכים את הנקניקים לחתיכות באורך 7 ס"מ, ומרדדים כל חתיכה דק דק.
4. חורצים בכל חתיכת בצק פסים מקבילים לאורך – אבל לא עד הסוף.
5. מחממים שמן עמוק ומתחילים בטיגון: מרימים את השבקייה ביד פס כן פס לא, וזורקים לשמן החם. אפשר בתוך השמן לעשות תנועות סיבוביות עם המזלג, ליצירת צורת פרח.
6. כשהשבקיות מזהיבות מוציאים אותן לנייר סופג.
7. טובלים את השבקיות אחת אחת בדבש, ומפזרים שומשום.
* מומלץ להניח את השבקייה המוכנה לפחות חצי שעה במקרר, כדי שהדבק "ייתפס".

תמונה




ספינג'

גיוון:
כדי להעשיר את מרקמו וטעמו של הבצק, מומלץ להחליף חצי מכמות המים ביוגורט.

המרכיבים:
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1.5 כף שמרים יבשים
1 כף ברנדי
1/2 כפית סוכר
שמן לטיגון עמוק

לסירופ סוכר:
800 גרם סוכר
גרידת לימון
2 כפות מי ורדים

אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבבים את כל המרכיבים בקערה עמוקה. מוסיפים ליטר מים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד אך נוזלי. מורחים על תערובת הבצק מעט שמן, עוטפים בניילון נצמד (שימו לב שלא להדק את הניילון לבצק), ומניחים במקרר בין שעה וחצי לשעתיים וחצי.
2.מטגנים את הבצק: טובלים את הידיים בקערה קטנה עם מעט שמן ומים וקורצים מהבצק עיגולים בגודל כדורי פינג פונג. במרכז הבצק יוצרים חור ומרחיבים אותו לצורת טבעת. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק בסיר רחב ונמוך, עד להזהבה משני הצדדים. מוצאים ומניחים על גבי נייר סופג.
3.מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את כל המרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב, ומצמצמים עד לחצי מהכמות.
4.הגשה: מניחים את הספינג' על צלחת הגשה ויוצקים מעל את סירופ הסוכר. מגישים מייד.

תמונה

_________________
תמונה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: מתכוני מימונה
הודעהפורסם: 21 אפריל 2014, 18:12 
מנותק
מנכ"ל
מנכ"ל

הצטרף: 21 נובמבר 2007, 10:55
הודעות: 12268
לייקים: 1024 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)


משמין וטעים חח
תודה רבה

_________________

https://www.instagram.com/noshmim.mizrahit/


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מתכונים ומאכלי עדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא



עבור ל:  

~ ספיישל מתכוני מימונה ~


היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית
Powered By PHPBB Copyright Noshmim Mizrahit 2003-2011 © All right reserved
שיווק הפרסומות באתר זה מופעל על ידי @.מ.י - שירותי מדיה וסליקה באינטרנט
רוצה לפרסם באתר זה? שלח אלינו מייל לקבלת הצעה משתלמת במיוחד