נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

--שני מאמרים: כותרת אסטטית + מעבר ממעצב מתחיל למעצב מקצועי-- F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום עיצובים גרפיים

עמוד 1 מתוך 2 [ 28 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

--שני מאמרים: כותרת אסטטית + מעבר ממעצב מתחיל למעצב מקצועי--

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: --שני מאמרים: כותרת אסטטית + מעבר ממעצב מתחיל למעצב מקצועי--
הודעהפורסם: 15 אפריל 2006, 23:23 
נושם זהב
נושם זהב
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 118 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

שני מאמרים: כותרת אסטטית + מעבר ממעצב מתחיל למעצב מקצועי, מומלץ לקריאה.

מדריך- מתחילים בדרך למעצב המקצועי

המדריך הבא יתן למעצב ברמה ממוצעת דחיפה להתחיל ולדעת איך,מתי ולמה הוא מתקדם עוד צעד בתחום העיצוב.
מדריך זה אשר נכתב על ידי Ronf6 יתן לכם-טיפים,עצות ועוד לאור החלטת התקדמותכם בעיצוב לרמה המקצועית של מכירה שיווק ויצוא.

תוכן עניינים
1. תחביב בשביל מקצוע מה זה יתרום לי...
2. טוב אז מה לגבי שם ייצוגי
3. הלוגו שלי הוא
4. גלריה, למה זה טוב
5. הביצוע בשטח

שיעור מס' 1- תחביב בשביל מקצוע מה זה יתרום לי...

יום אחד אתה תוהה לעצמך- אני צריך כסף לעצמי...
אתה מעצב מתכנת הפתרון כבר בידך !
בעיצוב אתרים תוכל לקבל לקוחות לכל בקשה-
פורום,אתר,לוגו,ספלאש,סטיקרים ועוד...
תוכל להרוויח מעבודה זאת כסף רב !
בכדי להרוויח תצטרך הרבה -
הבנה,סבלנות,אמינות וכמובן רמה גבוהה כמה שיותר בכדי לרצות לקוחות.
ואתה תוכל להחליט לפתוח דרכי יצירת קשר רבות כגון-
icq,messenger,email ועוד...
כמובן שתצטרך שרת ועדיף שלא יהיה חינמי[למרות ששרת שהוא לא חינמי עולה כסף תוכלו להשתמש בדף זמני
באתר הבא לדוגמא-planet.nana.co.il]
מאותו רגע שאתה מחליט לקחת את זה על עצמך אתה יודע שאתה תהיה חייב להיות מוכר נוח זמין לרוב מדבר בכנות ומדבר משלב גבוהה בשביל להרשים. גם כן תוכל לתת דוגמאות לעבודות קודמות שלך וכדומה...
תצטרך להסביר טוב ללקוחותיך כל דבר בפרטו כי ישנם כאלו שלא מבינים על ה מדובר ובמחשבים כלל.
כשאתה מסיים שלב זה אתה עובר עו צעד קדימה אל-

שיעור מס' 2- טוב אז מה לגבי שם ייצוגי

עכשיו שאתה מבין את המוטל על כתפיך שאתה מחליט להתקדם ולהיות אחראי כן תצטרך לעשות הדבר הבא-
למצוא לך שם ייצוגי-
שם ייצוגי הכוונה היא לשם שמייצג כל דבר שקשור אליך בכל דרך או של דבר שעלה לך בראש לדוגמא-
שאתה אוהב- לעצב מהדמיון ,אז תוכל כמובן לקרוא לעצמך בשמות שמתקשרים לדמיון [מומלץ ומקובל להשתמש בשפה האנגלית בשביל שמך הייצוגי] elastfuise [elast-קיצור של גמישות כלומר להיות גמיש עם בקשה של לקוח וכך אתה אוהב לחבר את זה לדמיונך ולעצב את שילוב הדברים]
תוכל גם לא רק לעשות את השם הזה ככה . אתה יכול לחשוב על מספר אהוב או מספר מזל ולצרפו לשמך הייצוגי כמו לדוגמא שלי- Ronf6 שמי הוא רון לקחתי את האות הראשונה של שם משפחתי-פ- [פרנקל] והוספתי את מספר המזל שלי 6 וכך נוצר שם ייצוגי.

שיעור מס' 3- הלוגו שלי הוא

בשיעור הקודם המצאתם לעצמכם שם ייצוגי וחשוב שתחליטו עליו ותאמצו אותו בשביל השלב הזה.
פה, בעצם תתחילו לתת את הרושם הראשוני בשביל הלקוחות וכמובן צריך משמעות ללוגו שתיצרו לעצמכם.
עכשיו תיקחו את השם הייצוגי שלכם ותלכו למקום הכי פתוח בבית\בחוץ עם עיפרון ודף והסתכלו סביב.
עכשיו נקח את השם הייצוגי שלי פעם נוספת להדגמה-Ronf6.
עכשיו שאתם מסתכלים סביב אתם רואים כל דבר שיש בעולם כמו לדוגמא-שעון,עלה,שלט,עץ,מיקרוגל,טלוויזיה,אנשים ועוד...
עכשיו אתם תנסו למצוא דבר כלשהו שייצג את שמכם הייצוגי ! ולא אותכם כמו בשלב הקודם. או שכן תחליטו לשלב בין שלושת המחשבות הללו[דברים מועדפים עליכם,שם ייצוגי,ודבר כלשהו שמייצג את שמכם ואותכם.]
לאחר שבחרתם זאת בחנו את סביבתכם וחפשו משהו שיש לו הקשר לשמכם הייצוגי או אליכם.
ואני לדוגמא ראיתי שעון והיה לי בשמי הייצוגי 6 שזו אחת מהספרות שמפרידות בשעון
אז רציתי לעשות דבר כזה-
באותיות של ron לשים אותך בעיגול שאני יצייר על הדף עם העיפרון שאצלי ונשרטט עיגול של שעון
עכשיו עיגול [עדיף סימטרי] פנימי ובתוכו נעשה ארבעה סימונים[קו,עיגול צורה כלשהי] במקומות של הספרות-
12,6,9,3 ולאחר מכן לסמן 6 באמצע. או 6 מעל מקום הימצאו בשעון.
חשוב מאוד לזכור שמומלץ להשקיע על הלוגו בעיצובו כי הוא זה שנותן את הרושם על הלקוח.
לסיכום השיעור-ציירו סקיצה על דף כתבו נקודות וחברו רעיונות ודברים אהובים.

שיעור מס' 4- גלריה, למה זה טוב
לאחר שבחרתם לכם שם ייצוגי ויצרתם את הלוגו הייצוגי שלכם
אתם שואלים את עצמכם- "גלריה, למה זה טוב בכלל?!"
התשובה לכך פשוטה-
הגלריה בעצם מרכזת את כל דבריך כמעצב. דרכי יצירת קשר,דוגמאות של עבודותיך,וקצת רקע עליך לתת עוד טעימה בשביל נתינת האמון[חשוב לציין שגילך נותן לאנשים חוסר אנשים אך הפתרון הוא לא לשקר בו הפיתרון לתת הסבר מפרוט ומושך בגלריה שלך בשביל שלא תתחיל להסביר לכל לקוח בנפרד]
שלב מתקדם מהגלריה הוא הפרוטפוליו-תיק עבודות
שהוא קיים אצל מקצוענים בדר"כ.
השוני בו שבו תוכלו להכניס מערכת הזמנה ופניות ותצטרכו להראות נכונות ומקצועיות בדבר.
מומלץ לא לתהאייש ולעשות סקיצות ומספר גירסאות ולהציגם בפני מעצבים וקהל אנשים כדי שיתנו לכם
את דעתם כסקר שוק וכך תוכל להבין טוב מה נוהל העיצוב והפניות אל לקוחות.
תוכל לעזר בפורומי תמיכה למעצבים ולהציג שם עבודתיך ולשים קישור ולוגו ייצוגי בחתימתך בפורום

שיעור מס' 5- "הביצוע בשטח"

הגענו לחלק האחרון של המאמר. בו תצטרכו להשתמש בתכונותיכם ובמה שלמדתם מתוך קריאת מאמר זה וליישמם.
מאז שיש לך אמון בעצמך ועברת את שלב הלוגו הייצוגי הדוגמאות ושמך הייצוגי אתה יכול להתחיל למכור ולהכין עבודות ללקוחות.[מומלץ להתחיל למכור אחרי בניית הגלריה\פרוטפוליו]
עכשיו, בשביל להיות אמין והוגן חייבים להיות בבעלותך עבודות גמורות- קודם כל של דוגמא או 2
מכל סוג עבודה-סטיקרים,עיצובים,לוגואים,בארים,באנרים ועוד...
ישר פנה אל הלקוח בשאלה מנומסת באווירה נינוחה וכיפית ולא עצבנית או עייפה בשביל לתת ללקוח הרגשה טובה כלפיך. תוכל לתת לו קצת רקע אישי עליך מומלץ לא יותר מדי. אם הלקוח נכנס לפרטים שלא נוח לך לדבר עם אנשים לא מוכרים עליהם אל תכעס עליו ישר,תגיד לו שהוא נכנס לפרטים אישיים יותר מדי.
תמיד תהיה אופטימי,נינוח,מוכן להסביר להראות דוגמאות
ולעיתים קרובות אתה זה שצריך לפנות אליו לא בשאלה אלא ישר להראות לו -דוגמאות שלך או להגיד לו בנימוס"עיינת בפרוטפיליו שלי? הנה כתובתו-...
אתה תצטרך לעשות סקיצה מהסברו ולא להציגה.
אל תתחיל ישר לעצב ללקוח כי ישנם לקוחות שהם בעצמם אינם אמינים או לא בטוחים בבקשתם.
אם תטעה בזאת והתוצאה תהיה ראויה לשבח הצג אותה בפרוטפיליו שלך בשביל לא לעבוד לשווא.
מומלץ תמיד -2,3 דוגמאות אחרי החלטתו של הלקוח ולא רק דוגמא אחת שאולי ממנה לא יהיה מרוצה.
אתה צריך להיות אופטימי עם לקוחות ובכלל. תהיה כנה איתו אם השיחה מתנהלת כראוי.
אל תעשה לך שם רע בכל דרך,התוצאה תשפיע עליך לרעה.

לסיום- תוכלו להציג לקוחות קיימים באתרכם[הגלרייה\הפרוטפוליו]
בדף נפרד או באותו דף עם הפרדה שתהיה בכותרת שונה או דומה ל-" לקוחות אחרונים"
אם אתה מעצב בית של חברה או לקוח כלשהו תוכל לכתוב זאת ומולץ לכתוב זאת לעוד טיפת אמון.
אם תעדיף לכתוב וליצור כרטיס ביקור עשה אותו מקצועי בעיצובו ובשפת הטקסט הקיים בו.
אני מזכיר לכם שכדאי לכם לא לשקר על גילכם ולהסביר שעיצוב זה דבר שמתאים לכל גיל ואין לו שום קשר
במקצועיות. אם לקוח לא יהיה מרוצה מגילך תוכל לשוחח איתו או שאחיך הגדול,אביך,אמך ידברו איתו.
בדר"כ דבר זה עוזר אך במקרה שלא-פנה ללקוחות.

מאמר זה נכתב על ידי רון פרנקל Ronf6

מאמר - כותרת אסטטית -מה שהרבה לא שומרים עליו

--------------------------------------------------------------------------------

יוצא לי הרבה לראות אנשים שלא מקפידים על כותרת אסטטית
ולראות כותרות של נושאים שפשוט מסגירות את היוצר, וגורמות לו להראות פחות מבין
לדוגמה:
"קבלו אחים שלי הינא האבודה הרישונה שלי 100%!!! תוגבות פליזזזז!!!1"

-נתחיל משגיאות הכתיב. מצדי תפתחו מילון ותראו איך כותבים נכון. הקפידו שלא תהיינה שגאיות כתיב בכותרת או בגוף העבודה. כאשר יש שגיאות כתיב, נוצרת תמיד האסוציאציה של ילד קטן ופוזל עם הרבה ריר מהפה שמקליד עם אצבעות בגודל של ארבע מקשים ועושה קולות של פרה. אני כמובן לא אומר שזה בהכרח נכון, אבל זה הרושם שנוצר.
הכוונה בשגיאות כתיב היא גם לטעויות הקלדה (ראה 'תוגבות').
תיקון ביניים:

"קבלו אחים שלי הנה העבודה הראשונה שלי 100%!!! תגובות פליזזזזז!!!1"

-נמשיך בתיקון הכותרת.
ודאי שמתם לב שהמאמר מנוסח בצורה הרבה יותר טובה ובשפה גבוהה יותר.
דברו בשפה גבוהה ותקבלו רושם של בחור בן שלושים שסיים תואר של מכללה לעיצוב ומפרסם כאן את ההודעות כי הוא שמע שזה מקום טוב לקבל ביקורת אמיתית וטובה. אני לא יודע כמה זה עבד עליכם בקטע שלי, כי אני לא מתנסח גבוה מדי, אבל אני בן 15, אתם יכולים לבדוק בפרטים.
כדי להמנע מניסוח ילדותי, המנעו מהוספת תווי יתר, השתדלו להקפיד על תקינות המשפט, והשתדלו שהוא יהיה משפט פשוט רגיל בעל נושא אחד ונשוא אחד (בלי חלקים כוללים ושאר ירקות).
תיקון ביניים:

"העבודה הראשונה שלי – 100% פוטושופ."

עד עכשיו אתם חייבים להודות שהכותרת כבר נראית טוב יותר. השלבים עד כאן פחות או יותר מספיקים. אבל אפשר להוסיף עוד כמה דברים.
-המנעו מציון מספר העבודות שעשיתם עד עכשיו. גם אם זו עבודה ראשונה, היו צמאים לתגובה בונה אמיתית וכנה. אם לא תגידו שזאת עבודה ראשונה שלכם, לא תקבלו תגובות כמו 'פצצה לראשון' במקום 'העבודה סבירה... אפשר לתקן את הצבע באזור של האוזניים ולנסות לפחות לעשות משהו עם הרקע – הוא פשוט לא משתלב טוב עם הקנקן תה.'
ובנוסף, לא תצרו את הרושם שאתם מתחילים ולא בהכרח שווה את הקליק כדי להכנס לאשכול שלכם.
-כתבו את שם העבודה שלכם, ואולי הערה על העבודה מכם.
-המנעו מכתיבת הביטוי 100% פוטושופ בכותרת. זה לא מעניין עד כדי כך. אפשר לכתוב בגוף העבודה שהעבודה נעשתה בפוטושופ.
-נסו לשלב בכותרת משהו פיקנטי, משהו מצחיק, שימשוך את הקוראים.
תיקון אחרון:

"חתולה יושבת על עץ – אחת מהעבודות הטובות שלי. כנסו וראו."

אוקיי, עכשיו נכתוב לכם שוב את הכותרת הראשונה לצורך השוואה.

" קבלו אחים שלי הינא האבודה הרישונה שלי 100%!!! תוגבות פליזזזז!!!1"

הנה לכם ההבדל הקטן.

עכשיו, מכשסיימנו עם הכותרת, נעבור לסוגי עבודות.
יש אינסוף אפשרויות לעבודות שאנחנו יכולים לעשות – אז למה לקחת עבודות שהרבה אנשים עושים ולעשות גם? לא יותר יפה לעשות משהו מקורי?
וודאי ראיתם פעם עבודות כמו צביעה ריאליסטית או שיפור מכוניות. אלה עבודות שלא מומלץ לעשות. למה? כי יש אפשרות אחת לעבוד, ברגע שקראת מדריך אתה יכול לצבוע כל תמונה, ולשפר כל מכונית. הרעיון הוא לא כזה. צרו משהו שהוא שלכם. רעיון שלכם, המציאו סוג עבודות, שכללו סגנונות, חשבו.
בעשיית עבודה מורכבת, בעלת חשיבה של ממש, ורעיון טוב, תקבלו הרבה יותר תגובות, והרבה יותר רציניות. – ובזה , מנסיוני האישי, אני בטוח.

עוד מקרה שמציק לי הוא עשייה של הרבה עבודות, כמעט באופן מכני, בלי חשיבה או רעיון – רק כדי שיהיה מה להראות בפורטפוליו. הדבר גורם להפרשי רמות בין העבודות, ולאי מימוש הפוטנציאל שלכם. בפשטות אפשר להגיד, שזה ההבדל בין עשיית עוגת חתונה או הכנת 2000 עוגיות, וכולנו רוצים בפורטפוליו את עוגות החתונה...

אני אקטע את הכתיבה בחלק הזה, גם כדי שזה לא ייראה ארוך מדי, וגם כדי להרוג רשמית את האצבעות שלי.
צפו לחלק המשך בעתיד הקרוב.
אנא מכם, את המאמר כתבתי בשבילכם. אל תפרסמו אותו במקום אחר בלי ידיעתי והסכמתי, וקרדיט לי כמו שאני ראוי, זאת כפיות טובה.
.
תודה ל:
עידו, Readme2.

נערך ע"י yahel

bh:}

אור טובים מנהל ראשי - Admin

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום עיצובים גרפיים

עמוד 1 מתוך 2 [ 28 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

--שני מאמרים: כותרת אסטטית + מעבר ממעצב מתחיל למעצב מקצועי--

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית